Formule 1

Helmut Marko beschuldigt Lewis Hamilton van 'inleveren' op Max Verstappen bij crash

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2024 06:02

Lewis Hamilton ‘stuurde in' op Max Verstappen toen de Red Bull-coureur hem probeerde in te halen aan de binnenkant in bocht één tijdens de Grand Prix van Hongarije. Dat zegt Helmut Marko.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Ondanks dat Red Bull gewapend met vijf updates voor de RB20 aankwam op de Hungaroring, miste het de snelheid om McLaren uit te dagen en dat, in combinatie met een twijfelachtige strategie, maakte Verstappen ziedend.

Op weg naar de laatste ronden, nadat hij eerder in de race was geklopt via een undercut door Hamilton, zette de Red Bull-coureur zijn aanval in aan de binnenkant van bocht één. Daarbij raakte hij de rechter voorband van de Mercedes, waardoor hij kortstondig de lucht in vloog.

De stewards onderzochten het incident, maar oordeelden dat het een 'racebotsing' was en bestraften geen van beide coureurs. Maar als je het Marko vraagt, was het de schuld van Hamilton omdat hij 'gewoon naar binnen stuurde' bij de Red Bull-coureur.

In zijn Speedweek-column beschreef Marko het raceweekend als volgt: "Toen was er de laatste actie, toen Hamilton en Verstappen een Williams op een ronde aan het zetten waren en Max een gat zag, meteen in het gat sprong en er een botsing volgde. Ik heb er met Verstappen over gesproken.”

“De wielen van zijn auto blokkeerden bij het remmen, maar hij zou de bocht door zijn gekomen, dus er was geen sprake van dat hij de controle over zijn auto verloor. Max lag voor, maar Hamilton draaide net naar binnen, iedereen kon zien wat er toen gebeurde. We eindigden als vijfde, maar we moeten niet vergeten dat we voor wat betreft pure snelheid net achter McLaren zaten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS