Formule 1

Helmut Marko haalt weer uit naar Sergio Perez en onthult dat Red Bull destijds met Lando Norris al een overeenkomst had

Sergio Perez reed in Monza naar een mooie tweede positie achter Max Verstappen in de Red Bull en verschalkte de beide Ferrari's voor het podium. Toch was Dr. Helmut Marko wederom niet tevreden met de prestaties van de Mexicaan en haalde wederom uit naar zijn pupil.



"Perez is niet consistent, hij is niet altijd gefocust", zegt de Oostenrijker bij het aan Red Bull gelieerde Servus TV. "Perez heeft een contract tot 2024 en Norris heeft een contract tot 2025, helaas is het zo lang. Lando is zeker een kandidaat voor ons. Bij Toro Rosso hadden we destijds al een overeenkomst met hem bereikt, totdat zijn manager zich realiseerde dat er een optie was voor een McLaren-contract. Qua jeugd en snelheid zou hij heel goed bij ons passen. Sergio daarentegen is al over de 30 en verwacht zijn vierde kind. Hij heeft dus ook andere interesses, dus je moet afwachten wat er verder gebeurt."

Het lijkt er dus op dat de liefde tussen het F1-team uit Milton Keynes en de Mexicaan zeer hard aan het afkoelen is en dat men dus naast de nu herstellende Daniel Ricciardo ook naar andere opties kijkt om Perez te vervangen. Inmiddels is ook Liam Lawson al op de deur aan het kloppen met zijn invalbeurten bij AlphaTauri. Volgens Marko zijn er genoeg coureurs die naast Verstappen willen plaatsnemen. "Aan de ene kant is het stoeltje bij Red Bull een van de meest gewilde, maar aan de andere kant heb je ook Max Verstappen als tegenstander", vertelt Marko die toch nog een positieve noot heeft ten aanzien van Perez. "Dan heb je een heel sterke persoonlijkheid en mentaliteit nodig. Perez is degene die het de afgelopen jaren van alle coureurs het beste heeft gedaan en ook races heeft gewonnen."