Formule 1

Helmut Marko onthult details over Daniel Ricciardo's vertrek bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 oktober 2024 04:30

Dr. Helmut Marko heeft nieuwe details onthuld over Daniel Ricciardo's vertrek bij Red Bull, waarbij hij stelt dat Max Verstappen een factor was in die beslissing.

Daniel Ricciardo, gewezen F1-coureur.


Volgens Marko was er financieel weinig verschil tussen het aanbod van Renault en dat van Red Bull: "Financieel was er niet veel verschil tussen wat Renault hem aanbood en wat wij aanboden."

Helmut Marko gelooft dat Verstappens groeiende prestaties een rol speelden in Ricciardo's keuze: "Max kwam en hij werd sterker en sterker, dus dat was zeker één van de redenen voor zijn beslissing om voor Renault te kiezen in plaats van voor ons."

Christian Horner, teambaas van Red Bull, onthulde eerder dat ze Ricciardo een contract aanboden dat gelijkwaardig was aan dat van Verstappen. Ondanks dit aanbod koos Ricciardo toch voor Renault.

Horner beschreef hoe Ricciardo hem uiteindelijk telefonisch meedeelde dat hij voor Renault zou tekenen: "Ik was ervan overtuigd dat hij een grapje maakte. Na ongeveer tien minuten overtuigde hij me er eindelijk van dat hij naar Renault zou gaan en het was teleurstellend."

Na periodes bij Renault en McLaren keerde Ricciardo kort terug in de Red Bull-familie, maar zijn F1-toekomst blijft onzeker na zijn recente vervanging bij VCARB.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS