Formule 1

Helmut Marko onthult zorgen Max Verstappen over McLarens 'buitenaardse' snelheid

Helmut Marko denkt dat de Grand Prix van de Verenigde Staten de 'beslissende factor' kan zijn in het F1 2024-kampioenschap. Red Bull en Max Verstappen proberen het 'hele nieuwe wereld-voordeel' van McLaren te verkleinen.



Marko vertelde aan Formel1.de dat hij na Singapore met Max Verstappen sprak: "Lando's dominantie was buitenaards, vooral op de medium banden - hij nam negen tienden tot een seconde per ronde van ons af. Zelfs als onze auto geoptimaliseerd was geweest, had hij die tijden op de medium niet kunnen rijden."

"Als Norris negen tienden tot een seconde per ronde van ons afneemt, dan is het een hele nieuwe wereld", aldus de Red Bull-adviseur.

Dr. Helmut Marko denkt dat de prestaties in Austin beslissend kunnen zijn: "Ze hebben zeer hard gewerkt en bepaalde inzichten opgedaan. Het was geen compleet nieuwe vloer, maar delen ervan waren nieuw. Ik denk dat de beslissende factor de prestatie in Austin zal zijn."

"We zijn nu op de goede weg", concludeerde de 81-jarige. "De auto moet een breder werkvenster hebben - niet een waar relatief kleine veranderingen of temperatuurverschillen van zes of zeven graden de prestaties kunnen beïnvloeden."