Formule 1

Helmut Marko wijst met beschuldigende vinger naar geruchten over Fernando Alonso naar Red Bull

SAO PAULO - Ondanks dat hij dreigde met 'consequenties' toen hij in het middelpunt van de Red Bull-coureursspeculatie kwam te staan, zegt Helmut Marko dat hij zich 'goed kan voorstellen' dat het Fernando Alonso was die de geruchten startte.



Toen Sergio Pérez uitviel in de openingsronde van de Grand Prix van Mexico, lieten geruchten op sociale media, aangezwengeld door de Spaanse journalist Albert Fabrega, doorschemeren dat er een grote verandering aan zat te komen. "Ik wil het gerucht niet geloven dat ze me nu in de paddock vertellen. Nee", schreef hij op X. Later verduidelijkte hij dat het gerucht 'niets te maken had met de uitwisseling van coureurs tussen teams of terugtrekkingen'.

Maar terwijl het op social media losbarstte, ging het verhaal van Alonso die Pérez' Red Bull-stoeltje zou overnemen naar de Spanjaard die aan het eind van dit seizoen uit de Formule 1 stapt. Alonso was niet blij dat hij hierdoor in het nieuws kwam.

Hij vertelde Julianne Cerasoli tijdens een mediasessie met Braziliaanse journalisten: "Ik respecteer degenen die hier al jaren zijn, het zijn professionals, doe je werk. Deze geruchten komen van mensen die niet in deze kamer zitten, die dit gewoon voor de lol doen. Maar er zijn consequenties."

Terwijl hij sprak over consequenties, zei Marko dat het hem niet zou verbazen als het Alonso was die het gerucht startte. Hij vertelde F1-Insider.com: "Omdat zijn resultaten met Aston Martin de laatste tijd erg teleurstellend zijn na de briljante start van het seizoen."

"Het zou niet de eerste keer zijn dat hij zijn thuismedia gebruikt om stemming te maken. Nogmaals en voor de goede orde: We hebben alleen sportieve doelen voor ogen waar we ons tot de laatste race in Abu Dhabi mee zullen bezighouden. En die zijn: we willen alle races winnen en Pérez tweede laten worden in de eindstand."