Formule 1

Helmut Marko grapt over boordradio Max Verstappen: "Mijn telefoon staat aan voor het geval het escaleert"

Uitgegeven door Bart • 30 juli 2023 17:01

Max Verstappen reed op het circuit van Spa-Francorchamps opnieuw een ongekend sterke race. Opvallend was dat de Red Bull-coureur meerdere keren in de clinch leek te liggen met engineer Gianpiero Lambiase. Aan de pitmuur dachten ze dat Verstappen te snel reed met het oog op de bandenslijtage. De tweevoudig wereldkampioen denderde door naar zijn tiende overwinning van dit seizoen.

Max Verstappen Lambiase


Helmut Marko kon er wel om lachen en verwijst naar de zomerbreak. "Ik heb gehoord dat ze twee dagen samen op een eiland in de Middellandse Zee gaan doorbrengen. Mijn telefoon staat aan voor het geval het escaleert, haha", aldus Marko bij het Duitse Sky.

Vervolgens gaat Marko in op de relatie tussen Verstappen en Lambiase. "Ze hebben allebei een enorm hoog niveau en hebben veel respect voor elkaar. Natuurlijk hebben ze allebei veel temperament en als je de hele situatie kent, begrijp je hoe ze werken. Ik kan niet alle details daarover prijsgeven. Het ging om de snelste raceronde en wat andere coureurs aan het doen waren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS