Formule 1

Helmut Marko over verbetering 'clipping' van motor en belofte Honda: "2021 Honda-motor heeft significant meer power"

Uitgegeven door Bart • 22 december 2020 11:34

Het chassis van de Formule 1-auto is voor komend seizoen voor het grootste gedeelte bevroren. De vloer moet worden aangepast en teams mogen veranderingen aanbrengen in de aerodynamica. Daarnaast hebben de teams twee tokens om dingen aan te passen. Om toch vooruitgang te boeken, kan de motor uitkomst bieden. Bij Red Bull en Max Verstappen rekenen ze op een krachtigere Honda-motor.

Helmut Marko Max Verstappen


"De Honda-motor heeft in 2021 significant meer power", aldus topman Helmut Marko in gesprek met het Oostenrijkse Servus TV. "Mercedes heeft betrouwbaarheidsproblemen en zal moeten kijken naar het problem met de MGU-K. Wat Honda beloofd heeft, komt er snel aan en we verwachten ook een grote verbetering in de rijeigenschappen van de auto en de 'clipping' van de motor."

2021 is het laatste jaar van de samenwerking tussen Red Bull en Honda. De formatie van Max Verstappen wil nog altijd het intellectueel eigendom van de krachtbron overnemen, maar heeft dan nog steeds een bevriezing van de motorontwikkeling nodig om competitief te zijn.

"Het is een moeilijk onderwerp", zo geeft Marko toe. "Maar ik denk dat de deal voor 85 to 90 procent rond is. Honda werkt enorm goed mee en dat betekent dat we door kunnen met deze motor door de technische ondersteuning vanuit Honda. Maar dan nog hebben we de bevriezing van de motorontwikkeling nodig. De ontwikkeling is het duurst en dat kunnen we ons niet veroorloven. De rest ziet er heel goed uit en we denken deze deal aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar af te ronden."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS