Formule 1

Helmut Marko volgde met interesse F1-test van Renault: "Ik was wel onder de indruk van..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2020 15:14

Renault testte op de Red Bull Ring met een twee jaar oude Formule 1-auto. Dit zonder medeweten van het management van Red Bull Racing. Renault had slim via de Red Bull Ring de baan geboekt. Deze actie viel niet in goede aarde bij Dr. Helmut Marko, die graag zelf had getest met Max Verstappen en Alex Albon. Toch is de Oostenrijker onder de indruk van de motor, nadat de Fransen ermee in Oostenrijk reden. “Ze gebruikten een twee jaar oude auto, maar met nieuwe motoren”, aldus Marko over de test van Renault op de Red Bull Ring, tegenover GrandPx.news. “Ik was onder de indruk van hun betrouwbaarheid, maar meer geďnteresseerd of Renault het afhuren van de Red Bull Ring echt nodig had om te testen.”

Helmut Marko F1 Red Bull

De Oostenrijker erkende ook dat hij blij is dat hij een belangrijke rol heeft kunnen spelen in het organiseren van de twee ‘ghost races’ in zijn land. “Ze moeten vasthoudend zijn en altijd checken wat mogelijk is en wat niet”, aldus de Red Bull-consultant. “We besloten het te proberen en de federale regering besloot ons te helpen. We zijn nu ongelofelijk trots om de pioniers te zijn. De rest van de banen volgen nu ons voorbeeld.”

Wanneer de controverse aangehaald wordt, dat Lewis Hamilton naar hem uithaalde, haalt Marko zijn schouders op. “Lewis las simpelweg nepnieuws”, aldus de 76-jarige Oostenrijker. “Ik zeg zoiets niet. Alles wat ik zei is dat Max volledig gefocust is op de Formule 1 en dat dit hem misschien een voordeel geeft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS