Formule 1

Helmut Marko zet deur op een kier voor fans bij Grand Prix van Oostenrijk: "Situatie verandert snel"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2020 17:32 • Print artikel

De seizoensstart van de Formule 1 staat gepland voor 5 en 12 juli met twee races op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De plannen zijn uitgewerkt onder aanvoering van Red Bull en adviseur Helmut Marko. Ondanks dat de plannen voor races zonder publiek nog niet officieel zijn goedgekeurd, durft de 77-jarige Marko zelfs aan een race met een klein publiek te denken.

Max Verstappen Red Bull


"Het Ministerie van Volksgezondheid moet de plannen voor de races zonder publiek nog goedkeuren", zei Marko zondag in het ORF-programma Sport am Sonntag. "In de plannen praten we altijd over races zonder publiek, maar de situatie rondom het coronavirus verandert snel. Ik kan me voorstellen dat er een klein deel van het publiek aanwezig zou kunnen zijn."

Marko hoopt dat de Formule 1 tot minimaal acht races kan komen, anders ziet hij het voor sommige teams zwaar in. "Als we niet genoeg races voor een WK rijden, dan lijden de teams een inkomstenverlies van tussen de 20 en 50 miljoen dollar. Eťn of meerdere teams zullen dan echt in financiŽle problemen komen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS