Formule 1

Hersenletsel Alessandro Zanardi na crash: Italiaan ondergaat drie uur durende operatie en ligt op intensive care

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juni 2020 00:15

Voormalig Formule 1-coureur Alessandro Zanardi is ernstig gewond geraakt bij een ongeluk met zijn handbike in Italië. De 53-jarige Italiaan was betrokken bij een ongeval met een vrachtwagen toen hij de bocht uitvloog tijdens de Obiettivo Tricolore race voor paralympisch atleten, waarbij hij ernstig hoofdletsel opliep. Zanardi, die bij bewustzijn was toen de medische verzorgers arriveerden, werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Siena gebracht waar hij een operatie onderging.

Alessandro Zanardi Olympic winner F1 driver

In een statement van het Santa Maria alle Scotte ziekenhuis staat:

"Alex Zanardi, autocoureur, paracyclist en tv-presentator, werd in zeer ernstige omstandigheden opgenomen in de polikliniek Santa Maria alle Scotte. Hij was betrokken bij een verkeersongeluk in de provincie Siena. Zanardi werd vervoerd met de Pegaso helikopter en landde in het ziekenhuis in Siena om 18.00 uur (lokale tijd)."

"Wat betreft de klinische omstandigheden van Alex Zanardi, die in zeer ernstige omstandigheden werd opgenomen in de polikliniek Santa Maria alle Scotte als gevolg van een verkeersongeval in de provincie Siena, laat de directie van het ziekenhuis weten dat de neurochirurgische en gezichtsinterventie waaraan de atleet werd onderworpen, als gevolg van het ernstige hoofdletsel, kort na 19.00 uur begon en kort voor 22.00 uur eindigde."

"De patiënt werd vervolgens overgebracht naar de intensive care, met een gereserveerde prognose. Zijn gezondheidstoestand is zeer ernstig."

Zanardi was van 1991 tot en met 1994 en in 1999 actief in de Formule 1. Bij een crash in de CART-series op de Duitse Lausitzring in 2001 raakte hij zwaargewond en moesten zijn benen worden geamputeerd. In 2005 nam Zanardi fulltime deel aan het WTCC met een aangepaste BMW en stapte in november 2006 weer achter het stuur van een F1-auto. Zanardi begon na zijn revalidatie een carričre als handbiker en won twee keer goud op de Olympische Spelen. Zanardi weet wat knokken is, hopelijk komt hij dit ongeluk ook te boven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS