DTM

Het ‘Frankische Monaco’ is van 5 tot en met 7 juli ‘the place to be’ voor de DTM ronde te Neurenberg

Uitgegeven door Peter Vader • 1 juli 2024 12:00

Spectaculaire wegraces, een geweldige sfeer en de beroemde stenen tribunes: tijdens de vierde ronde van het seizoen staan de DTM-sterren en hun fans een echt hoogtepunt te wachten. Van 5 tot en met 7 juli is de Norisring in Neurenberg the place to be. Het enige stratencircuit van Duitsland wordt met zijn unieke flair ook wel het ‘Frankische Monaco’ genoemd en belooft weer een autosportspektakel van topklasse te worden. Maximale concentratie is vereist op de baan, die bestaat uit drie lange rechte stukken en twee haarspeldbochten. De Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde arriveert in Beieren als DTM-leider, maar Lamborghini-coureur Mirko Bortolotti zit hem op de hielen, met slechts acht punten achterstand. Tweevoudig kampioen en lokale favoriet Marco Wittmann zal ook proberen zijn triomftocht op de Norisring voort te zetten. De man uit Fürth (D) behaalde in Zandvoort zijn eerste overwinning van het seizoen in de Schubert Motorsport-BMW M4 GT3.

DTM Norisring 5 tot en met 7 juli 2024 Foto 1

Naast de DTM-coureurs zullen ook de Red Bull Driftbrothers, Joe en Elias Hountondji, de fans opzwepen in hun 1.000 pk sterke BMW M4. De broers hebben naam gemaakt in de driftsport en hebben hun bekwame manoeuvres ook getoond tijdens Formule 1-races. Er is zelfs een tv-programma gewijd aan het duo uit Stuttgart. Fans kunnen zich ook buiten het circuit verheugen op een aantrekkelijk programma: op zaterdag en zondag verwelkomt de DTM Fan Zone een aantal DTM-legendes voor een reeks van panelgesprekken. De Norisring wordt op zaterdagavond omgetoverd tot een feestpodium, wanneer DJ Falk de ‘After Race Party van Sunshine Live’ organiseert.

Opwindende actie komt er verder dankzij de NXT Gen Cup, die voor het eerst dit seizoen in Neurenberg verschijnt. De ‘ADAC GT4 Duitsland’ maakt zijn Norisring-debuut, wanneer hij op het stratencircuit in de baan komt, terwijl DTM Classic garant staat voor veel nostalgische flair. Tickets voor het DTM-raceweekend op de Norisring beginnen vanaf € 74,- en zijn verkrijgbaar in de online shop. Voor de tribunes met genummerde zitplaatsen zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar. De toegang is gratis voor jongeren onder de 16 jaar onder begeleiding van een volwassene. Alle tickets zijn inclusief gratis reizen naar het circuit met het openbaar vervoer in de regio Neurenberg. Als u in het weekend van 5 tot en met 7 juli veel raceplezier wilt beleven, ga dan naar de Norisring!

DTM Norisring 5 tot en met 7 juli 2024 Foto 2

DTM Norisring 5 tot en met 7 juli 2024 Foto 3

DTM Norisring 5 tot en met 7 juli 2024 Foto 4





DTM logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS