Formule 1

Het tij lijkt te keren voor Daniel Ricciardo: "Ik heb echt een goed gevoel"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 4 mei 2024 12:42

Daniel Ricciardo was één van de uitblinkers in Miami. De Australiër kon weer eens lachen nadat hij als vierde uit de bus kwam na een ijzersterke kwalificatie voor de Sprintrace in Miami.

Daniel Ricciardo

“Ik heb echt een goed gevoel, ik heb veel vertrouwen in de auto en de tweede rij is geweldig! Het team heeft de laatste paar races updates gebracht, mijn chassis tijdens de vorige race in China veranderd en hier in Miami een nieuwe vloer", legde Daniel Ricciardo uit. "Het lijkt erop dat het tij keert en ik ben erg trots op wat het team en ik hebben gedaan."

"We hadden een goede sessie vanaf SQ1, ook al maakte ik een fout in de eerste ronde, waardoor we onszelf een beetje onder druk zetten. Toen vond ik een goede ronde en begonnen we op te bouwen vanaf SQ2. Ik ben een beetje verbaasd dat ik P4 sta met mijn ronde, want ik had verwacht dat ik veel sneller zou zijn met de zachte banden. In plaats daarvan gaven de zachte banden niet veel meer dan de mediums. Ik raakte de muur twee keer; ik zei tegen het team dat ik zeker probeerde alles eruit te halen wat erin zat. We zullen zien wat er gebeurt in de Sprintrace, maar het is een stuk prettiger om vooraan te rijden. Dit kan zeker helpen om 'clean' te blijven in de eerste fase van de race, als je niet betrokken bent bij een beetje chaos. Ik zou graag wat punten pakken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS