Formule 1

Honda en Red Bull in gesprek: "Ik wil praten over de RB16 en hoe we in de toekomst..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2020 10:33 • Print artikel

Officials van Honda komen in de aanloop naar de Grand Prix van Engeland samen met de staf van Red Bull Racing om de teleurstellende start van het seizoen 2020 te bespreken. Red Bull had het vertrouwen dat Max Verstappen in seizoen F1 2020 de jongste wereldkampioen ooit kon worden, maar op dit moment kan het team uit Milton Keynes de aansluiting met Mercedes niet vinden.

Honda_F1_manager_Mashashi_Yamamoto

“Als Red Bull-Honda is het noodzakelijk om de gevoelens te delen, dat we op dit moment niet in een situatie zitten waarin we Mercedes kunnen uitdagen”, reageert Honda F1-directeur Mashashi Yamamoto tegen as-web.jp. “Daarom besloten we voor Silverstone een bijeenkomst te organiseren met het management. Het is geen noodvergadering. We hebben al een paar keer gesproken in de afgelopen drie races, maar we gaan het nu op de juiste manier doen. Ik wil praten over de RB16, de evolutie van de krachtbron van Honda en hoe we in de toekomst kunnen blijven vechten.”

De Japanner zegt dat alle belangrijke en bekende mensen van Honda en Red Bull aanwezig zullen zijn, maar ook dat diverse andere personen aanwezig zijn. Dit is afhankelijk van het onderwerp van gesprek. “Bijvoorbeeld, als het technisch is, dan gaat Adrian Newey beslist aanwezig zijn en misschien ook technisch directeur Pierre Wache. We gaan de vergadering houden in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes. Het wordt rond 29 of 30 juli”, voegde Yamamoto eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS