Formule 1

Honda werkt met man en macht aan motor Max Verstappen: "Dit is geen klein probleem"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2020 19:11 • Print artikel

Voor de tweede race op rij op Italiaanse bodem stond er een DNF achter de naam van Max Verstappen. Waar de Red Bull-coureur in Monza nog de helft van de race haalde, ging het in Mugello al voor de start fout. Het team probeerde het euvel op de startgrid te verhelpen, maar nog voor de eerste bocht zakte Verstappen door het veld naar achter. Voor bocht 2 kreeg de Nederlander een beuk, waarna hij in de grindbak tot stilstand kwam.

Max Verstappen


Verstappen zelf is er wel klaar mee en hoopt op snelle verbetering. Motorleverancier Honda zit met zijn handen in het haar. "We gaan onderzoeken waar de oorzaak van het probleem ligt", stelt Honda's Toyoharu Tanabe in een reactie aan The Race. "Dit is zeker geen klein probleem, dus dit is een erg slechte situatie."

De Limburger heeft nog een set motoronderdelen over en hoeft dus nog geen gridstraf te incasseren, mocht de motor vervangen moeten worden. "We weten nog niet of we deze motor moeten afschrijven of niet", aldus Tanabe. "De impact van de crash was best fors."

Na het malheur voor Verstappen wist Alex Albon voor Red Bull-Honda zijn eerste podium in de Formule 1 te behalen. Dat zorgde toch nog voor enigszins tevreden gezichten. "Hij heeft het zwaar gehad de laatste tijd, maar dit weekend had hij een sterke race pace. Zijn eerste podium in de Formule 1 is een fantastisch resultaat. Over het algemeen werkt de motor dus goed, maar die van Max helaas niet."Wil je nog meer genieten van gave racebeelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS