DTM

Hoofdrol Robin Frijns in spektakel tijdens DTM-weekeinde op TT-Circuit Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 september 2020 08:10

Het eerste evenement met publiek op het TT Circuit Assen sinds het ontstaan van de corona-pandemie is probleemloos verlopen. Bezoekers dienden middels het geplaceerde boekingssysteem van het TT-circuit vooraf een stoeltje op de tribune te reserveren. De taluds en paddock bleven gesloten voor bezoekers. Een uitgekiend verkeersplan voorzag dat bezoekers direct achter de door hen geboekte tribune konden parkeren. Na de geslaagde première in 2019 bleek ook het tweede optreden van de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM op het TT Circuit Assen een succes, met de tweede plaats voor de Nederlander Robin Frijns, die na zijn overwinning van zaterdag een sterk DTM-weekeinde met twee podiumplaatsen afsloot.

start DTM TT-circuit Assen met Robin Frijns


Regen zorgt voor spektakel op slotdag DTM-weekeinde op TT Circuit Assen
De dag begon met een strakblauwe hemel en stralende zonneschijn, maar al snel zette de regen in die een grote invloed zou hebben op het verloop van de rest van de slotdag tijdens het DTM-raceweekeinde op het TT Circuit Assen. De Zuid-Afrikaanse BMW-rijder Sheldon van der Linde kwam mede dankzij een geslaagde strategie verrassend als winnaar van de DTM-race uit de bus. Voor Van der Linde was het zijn eerste DTM-overwinning, net als zaterdag voor de Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns.

In de DTM-kwalificatie waren opnieuw de eerste vijf startplaatsen voor Audi-rijders, met René Rast op pole-position, voor Loïc Duval en Robin Frijns, zodat de kans groot leek op een herhaling van Audi-succes in de wedstrijd. Was het tijdens de kwalificatie nog droog, kort daarna zette de regen in, die in de loop van de dag regelmatig zou terugkeren. Vanwege de neerslag begon de DTM-race met twee ronden achter de safety-car, zodat de rijders zich op de omstandigheden konden instellen. Daarna volgde de reguliere start, waarbij Loïc Duval de leiding nam, voor Robin Frijns. In de elfde ronde nam Frijns de leiding over en bouwde vervolgens een flinke voorsprong op. Daarmee leek hij op weg naar zijn tweede overwinning op rij, maar de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde, die als 14e gestart was, verraste met een gewaagde tactiek. In de tiende ronde was hij als een van de eersten al binnengekomen voor de verplichte pitstop, reed daarna meerdere snelle ronden en toen Frijns in de 23e ronde na zijn pitstop weer de baan op kwam, kwam hij net achter Van der Linde in de race terug.

In dezelfde ronde raakte de Zwitser Fabio Scherer hard van de baan, waarop eerst een safety-car-fase en daarna een onderbreking van de race volgde. Met nog elf minuten te gaan werd de race hervat, waarop Van der Linde zijn eerste overwinning in de serie naar huis reed. Het was de tweede zege van het seizoen voor BMW. Frijns eindigde als tweede en blikte tevreden terug op het weekeinde: “Met een overwinning en een tweede plaats hebben we het prima gedaan”, zei hij. Frijns’ Zwitserse teamgenoot Nico Müller eindigde op de derde plaats en blijft aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap, waarin Frijns de tweede plaats bezet.

winst op zaterdag Robin Frijns

Het evenement was ook voor DTM de eerste race waar de fans weer in levende lijve aanwezigen konden zijn. Fans uit Nederland, Duitsland én Polen, gekomen om hun Formule 1-held Robert Kubica aan te moedigen, zagen twee coureurs hun eerste DTM-overwinning pakken en kregen ook in het supportprogramma, bestaande uit de Mazda MX-5 Cup, de Tourenwagen Classics, de Supercar Challenge en het Belcar Endurance Championship spectaculaire races voorgeschoteld.

Raceverslag zaterdag DTM Race 1 met zege Robin Frijns

Raceverslag zondag DTM Race 2 met podium Robin Frijns

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS