Formule 1

Hoopvolle tekenen voor de Britse Grand Prix: "Formule 1 snel weer op het scherm"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 mei 2020 09:04 • Print artikel

SILVERSTONE - Een mogelijke dubbele F1-race bij de Britse Grand Prix eind juli is weer een stap dichterbij nu de Britse regering heeft aangekondigd dat alle sportevenementen in het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 juni mogen worden hervat.

Grand Prix Groot-Brittannië Silverstone


Of de Britse Grand Prix hiermee kan doorgaan, hangt af van de vraag of de Formule 1 een uitzondering krijgt op de quarantainemaatregelen. Dit betekent dat iedereen die het land binnenkomt eerst twee weken in afzondering moet doorbrengen. De woorden van cultuursecretaris Oliver Dowden zijn in ieder geval bemoedigend.

"Ik ben blij om aan te kondigen dat de regering richtlijnen heeft gepubliceerd die het mogelijk maken om de sportevenementen ten vroegste vanaf maandag achter gesloten deuren te hervatten. Maar alleen als het veilig is."

"Het is aan elke individuele sport om de competitie te hervatten; ze kennen hun sport het beste, maar voetbal, tennis, paardenrennen, Formule 1, cricket, golf, rugby, snooker en andere zijn er allemaal klaar voor om terug te keren naar onze schermen."

Die laatste zin is belangrijk, want het zou een indicatie kunnen zijn dat de Grand Prix van Groot-Brittannië toch doorgaat. Volgens RaceFans wil de Britse regering er alles aan doen om beide races op Silverstone live op het open kanaal te zien. Channel 4 heeft op dit moment slechts de rechten voor één race per seizoen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS