Formule 1

Hulkenberg over eerste rit in nieuwe Aston Martin: “Auto natuurlijk nog steeds ontzettend snel en leuk om in te rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 februari 2022 08:48

De nieuwe Aston Martin is gepresenteerd, de AMR22 moet de klus gaan klaren voor het Britse team. Nieuwe reglementen betekenen andere aerodynamica, andere banden, andere rijstijl. Er zijn weinig mensen die hebben mogen proeven aan de nieuwe auto’s, maar Nico Hulkenberg heeft er zelfs al in gereden, al is het op de simulator.

F1

“De wagens zijn natuurlijk nog steeds ontzettend snel en leuk om mee te rijden. Het is en blijft een racewagen, daar wil je mee op de limiet rijden. Qua details is het een andere auto.”

Sinds eind 2019 heeft de Duitser een heel ander leven, toen werd de man die best een aardig woordje Nederlands spreekt langs de kant gezet door Renault. In 2020 moest hij tot tweemaal toe een met corona besmette coureur vervangen bij het team van Racing Point, volgens de Duitser levert dat flink wat stress op. “Normaal is het leven iets rustiger, nu mag ik alle vrienden en partners van het team entertainen,” aldus de knipogende Duitser. “Het is erg leuk om te doen.”

Hoe lang en hoeveel de Duitser gereden heeft is niet duidelijk. Mocht Hulkenberg onverhoopt een keer in moeten stappen om Vettel of Stroll te vervangen, dan komt hij tenminste niet onbeslagen ten ijs. Misschien kan hij dan op jacht naar zijn eerste podium in de koningsklasse, mits de AMR22 natuurlijk goed genoeg is om dit te bewerkstelligen.

Detailfoto's van de nieuwe AMR22 zijn HIER te vinden. Videobeelden van de AMR22 zijn HIER te vinden!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS