Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

IMSA iRacing Pro Series: vijf BMW M8 GTE's bereiken de top tien, Bruno Spengler blijft klassementsleider + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juni 2020 08:05

MüNCHEN - De vijfde en voorlaatste race van de IMSA iRacing Pro Series dit seizoen op ‘Virginia International Raceway’ (VS) was de eerste keer dat BMW-coureurs het hoge tempo van de virtuele BMW M8 niet konden omzetten GTE in een podiumplaats. Vlak voor het einde viel Bruno Spengler (CAN) terug van de tweede naar de vijfde plaats, maar eindigde wel als de best geklasseerde BMW-coureur en breidde zijn algemene voorsprong uit. Jesse Krohn (FIN) reed aan de leiding tot de voorlaatste ronde, maar spinde nadat hij van achteren was geraakt door uiteindelijke winnaar Kenton Koch (USA, Ford). Krohn eindigde de race op de negende plaats, achter zijn BMW-teamgenoten John Edwards, Connor De Phillippi (beide USA) en Philipp Eng (AUT) als zesde, zevende en achtste posities.

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

Tot aan de turbulente slotrondes leek het erop dat Spengler en Krohn hun gegarandeerde podiumplekken gingen verzilveren. Ze reden onaantastbaar op de tweede en derde plaats. Maar leider Koch zette Spengler onder druk, die ternauwernood een deelnemer kon ontwijken die van de baan was geschoten. Niet lang daarna greep Krohn de leiding in een spectaculaire strijd met Koch, maar viel tijdens zijn tegenaanval na contact met de Ford-coureur nog verder terug dan Spengler. Er waren geweldige ‘herstelprestaties’ van Edwards, De Phillippi en vooral van Eng, die de race was begonnen vanaf de drie-na-laatste startrij op de grid.

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

Nick Catsburg (NED), tweede in het algemeen klassement voor de race, moest starten vanaf de voorlaatste rij van het veld ten gevolge van een fout in de kwalificatie. Hij reed een geweldige race om zodoende de top tien te bereiken, maar was ook betrokken bij een incident en eindigde de race uiteindelijk op de 28e plaats, nadat hij een pitstop had moeten uitvoeren voor reparatie. Spannend wordt het in ieder geval ook de volgende keer, want dat is de seizoensfinale, die plaatsvindt op 11 juni.

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

Bruno Spengler (# 7 BMW M8 GTE, BMW IMSA Team Red, 5e plaats) na afloop: “Ik was sneller dan Koch gedurende de hele race, maar hem te probeerde in te halen op dit circuit, zou zeer riskant zijn geweest. Gezien de kampioenschapsstand was dat een risico dat ik niet wilde nemen. Desalniettemin had ik uitzicht op een podiumplaats, tot de Ferrari voor ons spinde. Ik verloor de achterkant van mijn auto een beetje, toen ik hem en Jesse probeerde te ontwijken. Hij tikte me gewoon aan, omdat hij zo dichtbij was. Dat was genoeg voor mij om in het rond te gaan en terug te vallen naar de vijfde plaats. Ik kon in ieder geval blijven doorracen en wat belangrijker was, belangrijke punten scoren. Dat was goed. Hartelijk dank aan iedereen die ervoor heeft gezorgd dat mijn BMW M8 GTE opnieuw supersnel was. ”

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

BMW M8 GTE IMSA Virginia Raceway

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS