Formule 1

Is Flavio Briatore de juiste man op de juiste plaats? Al drie technische toppers naar Alpine!

Uitgegeven door Peter Vader • 4 juli 2024 15:01

"Ik zal races in 2026 winnen”, verklaarde Flavio Briatore een paar dagen geleden, nadat hij bij zijn voormalige F1-team was teruggekeerd. Zijn rol kan worden omschreven als uitvoerend adviseur, maar in werkelijkheid moet hij het hele team een-schop-onder-de-kont geven. Niet dat de huidige medewerkers allemaal slecht werk afleveren, integendeel, maar net zoals in het bedrijfsleven loopt het gewoon niet…

BWT Alpine F1 Team GP Spanje

De juiste man op de juiste plaats?
Flavio Briatore kon wel eens de juiste man op de juiste plaats zijn, die door de president van de Renault-groep Luca De Meo veel vrijheid van handelen schijnt te hebben gekregen. Hij heeft verstand van Formule 1. Hij is financieel onafhankelijk. Hij heeft bewezen een team naar een F1-wereldkampioenschap te kunnen loodsen inclusief het omgaan met fanatieke grootheden als Michael Schumacher en Fernando Alonso. Alpine is inmiddels begonnen aan een reis omhoog. Afgelopen mei kwam David Sanchez aan boord als nieuwe uitvoerend technisch directeur. En of het er nou mee te maken heeft, of niet, de Alpine coureurs reden zich de laatste drie Grands Prix in de punten.

Drie ervaren techneuten
Daarnaast kan Alpine nu rekenen op de ervaring van wellicht wat minder bekende Michael Broadhurst. Een voormalige Red Bull- en McLaren-medewerker, die verantwoordelijk is voor de aerodynamische afdeling in de functie van 'hoofd aerodynamica'. De tweede nieuweling is Vin Dhanani, eveneens afkomstig van het team gevestigd in Milton Keynes. Hij is het nieuwe ‘hoofd voertuigprestaties’. En tenslotte de derde technische senior, afkomstig van Ferrari, is Jacopo Fantoni. Hij werkte nauw samen met David Sanchez in Maranello als hoofd van de simulaties. Bij Alpine zal hij voortaan de rol van plaatsvervangend hoofdingenieur invullen.

“Weer vooroplopen!”
"Het is een genoegen om steeds meer toptalenten bij het team te hebben, terwijl we onze technische structuur blijven verbeteren op onze drie belangrijkste pijlers: aerodynamica, prestaties en techniek. Het team ontwikkelt het winnende potentieel om op alle fronten voor het kampioenschap te vechten en weer voorop te lopen.”, zei een anonieme woordvoerder van het Alpine-team. Gloort er een betere toekomst voor de Fransen?

Flavio_Briatore_RX_500Flavio Briatore: "Ik zal races in 2026 winnen!”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS