Formule 1

Is de grote wens van Dmitry Mazepin als sneeuw voor de zon gesmolten; geen hoger beroep en geen Rich Energy

Uitgegeven door Peter Vader • 16 februari 2021 15:02

Nikita Mazepin zal in 2021 zijn Formule 1-debuut maken bij Haas. Een debuut dat bijna onvermijdelijk was, want vader Dmitry was de afgelopen jaren bereid veel te doen om het debuut van zijn zoon Nikita waar te maken. Hij stond zelfs op het punt een compleet team te kopen. Nu dat niet meer nodig is, lijken die plannen ook van tafel te zijn.



Mazepin naar de rechter
Een paar jaar geleden was vader Mazepin een directe concurrent van Lawrence Stroll in de strijd om de overname van Force India. Met zijn bedrijf Uralkali hoopte hij de toekomst van zijn zoon veilig te stellen in de Formule 1. Een deal ging echter niet door, ondanks dat Mazepin ervan overtuigd was dat hij een hoger bod had gedaan dan Stroll. Uralkali heeft daarom twee jaar geleden een rechtszaak aangespannen tegen FRP Advisory, de partij die toezicht houdt op de verkoop van Force India. Uralkali kreeg van de rechter aanvankelijk niet zijn gelijk en daarom ging Mazepin in beroep.

Beroep weer ingetrokken
Volgens Thomas Maher, de Ierse journalist van FormulaSpy, heeft Uralkali het beroep nu ingetrokken. Bovendien zou Uralkali de geruchten van vorige week over de betrokkenheid van Rich Energy bij de poging om Force India te kopen, hebben ontkracht. De rust lijkt weergekeerd, maar de grote wens van Nikita Mazepin om een eigen Formule 1-team te hebben, kan toch niet ineens als sneeuw voor de zon gesmolten zijn? Is er achter de schermen misschien toch ergens iets overeengekomen…

Klik de onderstaande link aan naar eerdere berichten over de ontwikkelingen rondom Dmitry Mazepin:
De continuing story of het Mercedes-Aston Martin-Masterplan

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS