Formule 1

James Vowles weet het zeker: "Franco Colapinto verdient al in 2025 een F1-stoeltje"

James Vowles, teambaas van Williams, is er heel duidelijk over: een Formule 1-stoeltje voor Franco Colapinto moet er komen. Het liefst al in 2025. De eerste twee weekenden in de F1 van de jonge Argentijnse coureur overtuigden James Vowles en Williams volledig. De 21-jarige Argentijn verdient volgens Vowles een plek in de eredivisie, die verdient hij eigenlijk al voor 2025, maar er is een "probleem". In het huis van Williams in Grove is de keuze voor het komende jaar al gemaakt vóór de vervanging van Logan Sargeant. In 2025 worden de auto's van het historische Britse team bestuurd door de al tijdenlang bevestigde Alexander Albon en recentelijk door Carlos Sainz, nu hij aan het einde is van zijn avontuur bij Ferrari.


Franco Colapinto, de 21-jarige Argentijn die volgens James Vowles in twee races de wereld liet zien dat hij een stoeltje in de Formule 1 verdient!

Elders onderbrengen
Nu de twee Williams-stoeltjes al "geblokkeerd" zijn, is de enige haalbare optie voor Franco Colapinto het team van Sauber. James Vowles: "Laten we kijken of het mogelijk is om een manier te vinden om in deze zin met Audi samen te werken. Laten we kijken wat er zal gebeuren, onze line-up is al gedefinieerd en ik geloof dat dit ook de juiste keuze is voor Williams op ons groeipad."

"Ik wil dat hij succesvol wordt"
De keuze voor Sainz en Albon geeft fundament aan het zich omhoogwerkende Williams, maar teambaas Vowles wil ook Colapinto vasthouden: "Ik ben, net als een vader, ongelooflijk trots op wat Franco doet. Ik wil dat hij succesvol wordt en de juiste manier om hem terug te zien bij Williams is door hem de kans te geven zijn carrière op te bouwen. Ik wil niet ingaan op de details van de contracten, maar hij zal altijd binnen onze familie blijven. Dat moet je weten, maar dat betekent niet dat hij niet naar elders kan vluchten. In twee races liet hij de wereld zien dat hij een stoeltje in de Formule 1 verdient!"



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!