Karting • GK4 Kartseries

Jason Lieveld bezorgt zijn overgrootoma en vader zijn zo vurig gewenste cadeau: P1 in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juni 2023 20:06

VENRAY – Als er zondag iemand gemotiveerd was om te winnen tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series, dan was het wel Jason Lieveld. De tienjarige coureur uit de Amsterdamse wijk De Aker wilde op het circuit van Venray winnen voor overgrootmoeder van 96 en voor zijn vader, vanwege vaderdag. Welnu, hij stelde niet teleur. Jason won de Mini Rookie-klasse!

Karttalent Jason Lieveld pakt speciale overwinning


“Deze is voor mijn overgrootoma. Ze is best oud, ze is 96. Ze voelt zich niet zo goed meer. Dus daarom heb ik voor haar gewonnen”, legde een dolblije Jason uit. “Ze heeft vroeger mijn vader opgevoed. En het is ook vaderdag, dus ik heb ook voor mijn vader gewonnen.”

Fantastisch dat het hem lukte. Want je kunt het wel willen, maar het moet dan ook nog lukken. En de tegenstand is groot in de GK4 Kart Series, wist ook Jason, die dit seizoen verder nog het Benelux-kampioenschap rijdt. “Ja, het was wel moeilijk vandaag”, bekende hij. “Maar in de trainingen ging het gelukkig al goed. Ik had de derde, vierde tijd. De kwalificatie ging daarna ook goed. Ik was steeds sneller dan de anderen. Ik had één vrij rondje en toen pakte ik de poleposition.”

Zodoende kon de talentvolle coureur van het PdB Racing Team de eerste race van poleposition starten. “Die race ging wel soepel, al kon de start wel wat beter, want ik zakte terug naar de derde plek. Daarna ben ik teruggereden naar P1 en ben ik als eerste over de finish gekomen.”

De tweede race was wat moeilijker, zei Jason. “De baan was wat kouder omdat het miezerde. Op sommige stukken van de baan gleed ik een beetje. Als het half nat is, kun je sommigen bochten volgas, maar in andere bochten was het glijden. Ik werd uiteindelijk nog tweede. Dat was zeker niet slecht.”

Jason Lieveld pakt speciale zege voor overgroot-oma en zijn vader


Met de eerste en tweede plaats op zak, kon Jason vol zelfvertrouwen beginnen aan de finale, de race waar het om draaide afgelopen weekeinde. De race ook die hij móest winnen voor zijn overgrootmoeder en zijn vader, tevens zijn monteur. Jason: “De finale ging ook wel soepel. Alleen werd ik in de voorlaatste ronde ingehaald.”

Zo werd het dus ineens toch nog spannend voor de talentvolle Noord-Hollander. “In de laatste ronde haalde ik hem in één van de laatste bochten terug in. Hij verdedigde aan de binnenkant, maar aan de buitenkant had ik een betere exit en betere tractie, waardoor ik hem inhaalde. Toen ik als winnaar over de finish kwam, was ik zo trots!”

En dus bezorgde hij zowel zijn overgrootmoeder als zijn vader zijn zo vurig gewenste cadeau. Opnieuw een mooi wapenfeit in zijn kartloopbaan, die al op zijn vierde (!) begon. “Dat was op het circuit van Lelystad”, herinnerde Jason zich. Maar hoe kwam hij erbij al op zo’n jonge leeftijd te gaan karten? “Ik was drie toen we op een dag stopten bij een tankstation en daar zag ik een poster aan de muur hangen. Ik vroeg aan mijn vader: wat is dat op die poster? Het was een kart. Max Verstappen stond er ook op. Een paar weken later zei mijn vader: ik heb een verrassing voor je. Toen gingen we naar Lelystad om te rijden.” Wat hij er zo leuk aan vond, die eerste keer? “De snelheid natuurlijk! Dat vind ik nog steeds leuk!”

Jason bedankt zijn vader, moeder, broertje, familie en speciaal natuurlijk zijn overgrootoma. Daarnaast iedereen bij het PdB Racing Team.

Jason Lieveld wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door het PdB Racing Team. Wel zoekt Jason nog wat support om hogerop te kunnen komen in de kartsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS