Formule 1

Jean Todt geeft Michael Schumacher gezondheidsupdate: 'Het leven is nu anders'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 december 2023 19:03

Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt heeft gezegd dat een 'voorrecht' was om tijd te kunnen doorbrengen met Michael Schumacher, maar zei dat 'hij niet langer de Michael is die we kenden in de Formule 1'. De gezondheidstoestand van de zevenvoudig wereldkampioen wordt nauwlettend in de gaten gehouden sinds hij ernstige verwondingen aan zijn hoofd opliep tijdens een ski-ongeluk in 2013. Sindsdien is de Duitser niet meer in het openbaar gezien.

Michael Schumacher en Jean Todt bij Ferrari F1


Weinig mensen mogen Schumacher bezoeken, maar Todt mag dat wel en bevestigde in het verleden dat hij tijd doorbrengt met zijn voormalige Ferrari-coureur, onder andere door samen Formule 1 te kijken.

Todt besprak onlangs de tijd die hij nu met Schumacher doorbrengt via L'Equipe. "Michael is hier, dus ik mis hem niet", zei de voormalige Ferrari-teambaas en ex-FIA-voorzitter. "Maar hij is gewoon niet de Michael die hij vroeger was. Hij is anders en wordt geweldig begeleid door zijn vrouw en kinderen die hem beschermen. Zijn leven is nu anders en ik heb het voorrecht om momenten met hem te delen. Dat is alles wat er te zeggen valt. Helaas heeft het noodlot hem tien jaar geleden getroffen. Hij is niet langer de Michael die we kenden in de Formule 1."

Schumachers familieadvocaat Felix Damm legde onlangs uit waarom er geen 'definitieve verklaring' wordt verstrekt over zijn gezondheidstoestand, met daarbij de opmerking dat dit wel werd overwogen, maar dat het de zaak niet definitief zou hebben gemaakt. "Het is altijd een kwestie geweest van het beschermen van privé-informatie", zei Damm in een LTO-interview. "Natuurlijk hebben we veel discussies gehad over hoe we dat moesten doen."

"We hebben ook overwogen of een definitieve aankondiging over Michaels gezondheidstoestand de juiste manier zou kunnen zijn. Maar daarmee zou de kous niet af zijn en er zouden permanent bijgewerkte 'water level reports' moeten komen. Want je kunt de media niet opdragen een streep onder de zaak te zetten."

"De media zouden steeds weer kunnen vragen: 'Hoe ziet het er nu uit?', één, twee, drie maanden of jaren na het artikel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS