Formule 1

Jean Alesi benoemd tot nieuwe directeur circuit Paul Ricard: "Strijden om positieve resultaten te behalen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 februari 2023 19:45

Voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi is benoemd tot de nieuwe president van het Circuit van Paul Ricard, waar tussen 2018 en 2022 de Formule 1 Grand Prix werd verreden. Alesi heeft verschillende taken, maar het zien terug te krijgen van de Grand Prix naar het Franse circuit is de hoofdtaak geworden van de Fransman.

Jean Alesi


"Dit is iets waar ik erg blij mee ben, want werken voor Paul Ricard zal leuk en interessant voor me zijn”, vertelt Alesi. “Laten we niet vergeten dat dit het modernste en best bediende circuit van Frankrijk is, wat betreft infrastructuur en hotels. En dan is er nog een romantisch aspect dat ik gewoon niet kan negeren: het feit dat ik hier mijn F1-debuut maakte met Tyrrell in 1989”, liet de enkelvoudig Grand Prix-winnaar weten aan Autosprint.

“Ik denk graag dat bepaalde verhalen een harmonieus en bijna cirkelvormig pad hebben”, aldus Alesi. “Dus hier ben ik, ruim 34 jaar later, terug bij Le Castellet en nog steeds aan het strijden om te proberen positieve resultaten te behalen die zeker niet gemakkelijk of voor de hand liggend zijn. Dit allemaal is erg mooi en ik kan zeggen, zowel vandaag als toen, dat ik er echt alles aan zal doen om het beste resultaat te behalen.”

Het Franse circuit keert komend seizoen niet terug op de kalender, de grootste uitdaging voor Alesi wordt dus om de koningsklasse van de autosport weer terug te krijgen op het ciruit waar Max Verstappen de afgelopen twee races won.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS