Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Jenson Button rijdt dit jaar drie NASCAR Cup Series-races

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 maart 2023 10:00

Het NASCAR-team van Rick Ware maakte bekend dat voormalig Formule 1-wereldkampioen Jenson Button komend seizoen drie NASCAR Cup Series wedstrijden rijdt. De eerste race op het circuit van COTA vindt als over een paar weken plaats. Later gaat hij nog rijden op Indianapolis en Chicago.

Jenson Button

Jenson Button won in 2009 het wereldkampioenschap in de Formule 1 met Brawn GP. In 2011 werd hij achter Sebastian Vettel vice-kampioen en won hij in totaal vijftien Grands Prix. Na zijn Formule 1-loopbaan reed hij in verschillende auto’s, onder andere in het Japans Super GT-kampioenschap. In 2018 werd hij kampioen in dit kampioenschap.

De Brit gaat dit jaar ook Le Mans rijden samen met oud DTM-coureur Mike Rickenfeller en all-time NASCAR-legende Jimmie Johnson. Dit doet het drietal ook in een NASCAR. Afgelopen woensdag testte Button al met de Garage 56-auto op het Circuit of The Americas. In een persbericht vertelde de wereldkampioen het volgende: “De eerste keer dat ik in die Garage 56 auto reed, dacht ik ‘wat heb ik gedaan’. Dit is totaal anders, maar dit duurde slechts vier ronden. Toen dacht ik ‘dit is nog steeds een raceauto met vier wielen die de weg raken’. Een mechanische auto die nog beter is om te leren. Ik heb genoten van de uitdaging. Ik weet ook dat er van mij in de eerste race niet verwacht wordt dat ik me vooraan kwalificeer of zelfs maar voor de overwinning zal vechten. Maar ik heb zoveel respect voor de NASCAR-coureurs, of het nu op de ovals of op de roadcourses is."

Naast Button staat nog een andere Formule 1-wereldkampioen op de grid in COTA. Ook Kimi Raikkonen maakt zijn opwachting in de NASCAR Cup Series.