Formule 1

Jeremy Clarkson lekte Neweys overstap naar Aston Martin al in juli

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 06:00

Jeremy Clarkson gaf in juli een 'exclusief' interview aan een Nederlandse tv-zender waarin hij al hint gaf over de toekomst van Adrian Newey bij Aston Martin.

Adrian Newey Aston Martin F1


Op 10 september werd officieel bekendgemaakt dat Newey in 2025 naar Aston Martin vertrekt na 19 jaar bij Red Bull. Hij zal daar de rol van Managing Technical Partner op zich nemen en aandeelhouder worden.

Clarkson, bekend van Top Gear en The Grand Tour, zat samen met Newey op de privéschool Repton. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in juli vertelde hij aan de Nederlandse zender Viaplay: "Wil je een primeur? Ik weet dat Adrian Newey op huizenjacht is in Oxfordshire, niet in Maranello."

Hoewel meerdere Formule 1-teams in de buurt van Oxfordshire gevestigd zijn, leek dit al een duidelijke aanwijzing dat Newey niet voor Ferrari zou kiezen. Ferrari en Aston Martin werden lange tijd gezien als de grootste kanshebbers om Newey binnen te halen.

De toekomst van Newey bij Aston Martin is nu bevestigd. Over zijn nieuwe uitdaging zei hij: "Ik ben enorm geïnspireerd en onder de indruk van de passie en toewijding die Lawrence in alles stopt waar hij bij betrokken is. Lawrence is vastbesloten om een wereldkampioensteam te creëren."

"Samen met geweldige partners als Honda en Aramco hebben ze alle belangrijke infrastructuur die nodig is om Aston Martin een wereldkampioensteam te maken", aldus Adrian Newey. "Ik kijk er erg naar uit om te helpen dat doel te bereiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS