Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Job van Uitert wint 4 uur van Le Castellet; Nyck de Vries debuteert op plek twee + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2020 16:15 • Print artikel

Job van Uitert heeft samen met Will Owen en Alex Brundle de openingsrace van de European Le Mans Series gewonnen. Op het HTTT-circuit van Paul Ricard profiteerde het drietal, dat uitkomt voor United Autosports van een lekke band van de zusterauto. Nyck de Vries pakte bij zijn debuut een mooie tweede plek met G-Drive.

Job van Uitert wint 4 uur van Le Castellet; Nyck de Vries debuteert op plek twee + UITSLAG

De wedstrijd kende een mooi laatste uur. Na de pitstops was het Phil Hanson van United Autosports die een voorsprong op Van Uitert had. Op dat moment was de Nederlander in gevecht met Nyck de Vries voor de leiding in de wedstrijd. De Vries passeerde zijn landgenoot, maar moest nog naar de pits, omdat het Russische team bij het begin van de race voor een andere strategie gekozen had. De G-Drive moest met nog 20 minuten te gaan voor brandstof een stop maken, waarna hij in vierde positie terug op de baan kwam.

Op dat moment leek Hanson op weg naar de overwinning. Alleen een langzaam leeglopende band zorgde er voor dat de Brit terug naar pits moest. Het betekende een wending in de race en Van Uitert kwam terug aan de leiding, terwijl De Vries doorschoof naar plek drie. Het lukte de G-Drive-coureur niet meer om de Oreca van Graff voorbij te steken.

Na de wedstrijd kreeg het team van De Vries de tweede plek alsnog in de schoot geworpen. Omdat Graff de rijtijden van de zilveren coureur Alexandre Gougnaud niet gerespecteerd had, kregen zij een straf van drie ronden aan de broek. Hierdoor ging de auto van G-Drive met Nyck de Vries alsnog door naar de tweede plek.

Klik hier voor de complete uitslag van de wedstrijd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS