Formule 1

Johnny Herbert roemt nieuwe generatie met Max Verstappen, maar zet zijn geld in op George Russell...

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2022 06:38

Johnny Herbert ziet een wisseling van de wacht in de Formule 1. De jonge garde onder leiding van Max Verstappen, maar ook George Russell met zijn winst in Brazilië, nemen het over van Lewis Hamilton. De Brit durft zelfs nog verder te gaan en denkt dat Verstappen volgend jaar zijn titel gaat verliezen.

Max Verstappen en Lewis Hamilton F1


“Het is ook erg significant, zijn gevecht met Lewis Hamilton”, aldus Herbert tegenover het Engelse Express. “Dit is de wisseling van de wacht, zo lijkt het. We hebben Max die in de laatste twee jaar een tweevoudig wereldkampioen is geworden. En nu George, dit is iets wat zo krachtig voor zijn carrière gaat zijn. Het was gewoon de manier waarop hij de race won. Hij deed het in zijn geheel op zo’n mooie, consistente manier. Hij staat onder druk, druk die hij nooit eerder voelde en hij heeft geleverd. Fantastisch werk!”

Eerder dit jaar kende Mercedes problemen met het porpoising, maar stap voor stap lijkt Mercedes de weg naar boven gevonden te hebben. Waar op dit moment de 1-2 in Brazilië het hoogtepunt van is. De Brit is onder de indruk van zijn jongere landgenoot en denkt dat Russell volgend jaar de wereldtitel gaat pakken. “De twee dingen zijn samengekomen”, vertelt Herbert. “De overwinning, nu kan hij zich concentreren op de laatste race die er aan komt in Abu Dhabi. Daarna is het echt aan Mercedes om een auto te leveren, wat het hele seizoen niet het geval is geweest. En als die uitgangspositie Russells kant is opgevallen dan pakt hij het en levert hij. Met de race overwinning die hij pakte in Brazilië, neemt hij dit mee naar Abu Dhabi met een geheel ander zelfvertrouwen als hij in de cockpit stapt."

George Russell Mercedes

"Ja, hij won een race, maar hij versloeg tegelijkertijd ook Lewis Hamilton. Dat is briljant voor hem en als zij hem een auto kunnen leveren en doorgaan met het ontwikkelingsprogramma zoals zij dat in de laatste helft van het jaar hebben gedaan en zij geven hem de auto voor volgend jaar. Dan denk ik dat ik mijn geld er op zet dat George het kampioenschap wint.”



#F1 #Formula1 #GPBrasil #BrazilianGP #BrasilGP #Checo #MaxVerstappen #Russell @redbullracing @HondaRacingGLB

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS