Formule 1

Jos Verstappen gaat niet naar Oostenrijk: "Titelstrijd zal gaan tussen Max en Lewis"

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2020 09:50 • Print artikel

De sfeer binnen het team van Red Bull is een week voor de start van het seizoen erg positief. Het team van Max Verstappen verwacht direct vanaf het begin mee te strijden om de overwinning. Dat het seizoen op de Red Bull Ring aftrapt, draagt ook bij aan het goede gevoel. Verstappen won daar immers de laatste twee seizoenen. Ook vader Jos Verstappen is vol vertrouwen, al zal hij de verrichtingen vanuit zijn eigen huis gaan volgen.

Max Verstappen


"Nee, ik ga niet naar Oostenrijk", zo zei Jos Verstappen vrijdagavond in het Formule 1 Café van Ziggo Sport. "Ik heb het daar met het team wel over gehad, maar zeker de eerste race staan de spotlights er vol op. Het team gaat fungeren als een soort bubbel en ze laten geen buitenstaanders erbij. Als ik naar Oostenrijk ga, kan ik niet eens de garage in. Wat ik daar kan zien, kan ik thuis ook op TV zien. Of op de iPad met de rondetijden en data. Dan kan ik net zo goed thuis blijven."

Over de kansen van Max is zijn vader goed te spreken. "De auto voelde tijdens de testdagen in Barcelona goed aan. Je weet nooit precies waar je staat, maar we denken dat we er goed bij zitten. Alle teams zullen de laatste tijd sprongetjes hebben gemaakt en daarom hebben ze ook een testdag gedaan. Max niet, dan had hij 14 dagen in quarantaine moeten gaan en dat paste niet in zijn schema. Maar hij maakt zich daar geen zorgen over. Na een paar rondjes in de vrije training zal hij het gevoel weer terug hebben."

De eerste acht races staan vast, maar de rest van het seizoen is nog onbekend. "Ik denk dat er zo'n 14 of 15 races zullen komen en dan heb je een waardig kampioenschap", aldus Jos Verstappen die net als velen denkt dat de titelstrijd tussen Hamilton en Max Verstappen gaat. "Je weet het nooit, als Mercedes zo'n snelle auto heeft gebouwd, dan gaat het tussen Lewis en Bottas. Maar als het dicht bij elkaar zit, zoals iedereen en wij ook verwachten, dan zal het tussen Lewis en Max gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS