Formule 1

Juan Manuel Correa twee jaar na horrorcrash terug in Spa: "Ik zal veel aan Anthoine Hubert denken"

Uitgegeven door Bart • 26 augustus 2021 14:01

Twee jaar geleden ging het op de zaterdag van het F1-weekend in Spa-Francorchamps gruwelijk mis bij de hoofdrace van de Formule 2. Bij een crash waarbij meerdere auto's betrokken waren kwam Anthoine Hubert om het leven. Juan Manuel Correa raakte zwaargewond bij die crash, maar keert komend weekend terug op de rampplek. Als Formule 3-coureur.

Juan manuel correa


Het was Giuliano Alesi die twee jaar geleden de controle over zijn bolide verloor. Hubert ontweek zijn auto, kwam in de bandenstapel terecht, maar stuiterde terug de baan op. Daar kon Correa hem niet meer ontwijken. De in Ecuador geboren Amerikaan is na zijn revalidatie hersteld en rijdt dit seizoen in de Formule 3 voor het team van ART Grand Prix.

"Natuurlijk is Spa een speciaal weekend voor", zo vertelt Correa tegen Racer. "Na alles wat er gebeurd is, is dit niet zo maar een raceweekend. Ik zal het hele weekend veel aan Anthoine Hubert denken en het zal een heel emotioneel weekend worden. Maar zo is het leven en ik ben me al langer op deze rentree aan het voorbereiden. Ik ben er klaar voor."

Ondanks de zware crash van twee jaar geleden vindt Correa het heerlijk om in Spa te rijden. "Ik maakte hier mijn debuut in de GP3. Het is een snelle, lange baan, waar het moeilijk is om drie snelle sectoren aan elkaar te knopen voor een snel rondje. Ik verwacht dat we sterk voor de dag zullen komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS