Autosport NL • Formule Ford

KTG Racing met Simon Knap vol vertrouwen naar de Paasraces

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 maart 2008 14:28

Zaanstad - KTG Racing is klaar voor de start van het autorace seizoen 2008. Het Zaanse raceteam komt ook dit jaar weer in actie in de Formule Ford klasse en maakt tijdens de Paasraces haar opwachting. In tegenstelling tot 2007 gaat het team met één coureur de strijd om de titels aan in de Formule Ford Duratec klasse. Alleen met de Paasraces krijgt vaste rijder Simon Knap gezelschap van Vincent van der Valk, die een rol als gastrijder heeft voor de openingswedstrijd.

Simon Knap en KTG Racing klaar voor de Paasraces

“We zijn ons testprogramma in december vorig jaar al gestart. Een goede voorbereiding is het halve werk. We hebben veel getest in zowel natte als droge omstandigheden”, vertelde Jaap Knap; teambaas van KTG Racing. “Dit in tegenstelling tot vorig jaar. We liggen ruim op schema en Simon liet snelle tijden noteren bij de testen. We hebben er alle vertrouwen in.”

De Paasraces (22 t/m 24 Maart) op Circuitpark Zandvoort vormen traditiegetrouw de openingsraces van het raceseizoen. KTG Racing heeft de zaken goed voor elkaar heeft en wil optimaal profiteren van de gedegen voorbereiding.

Jaap en Simon Knap

Het team onder de bezielende leiding van Jaap Knap heeft nagenoeg dezelfde team samenstelling. Eerste rijder Simon Knap krijgt zelfs verterking tijdens de Paasraces van oud Formule Ford Kampioen; Vincent van der Valk, die tevens als data engineer en rijdersbegeleider werkzaam is bij het raceteam.

KTG Racing bestaat in de basis uit: Marco Smit, Cees de Graaf, Piet Loos, Vincent van der Valk, Nico van der Valk en Jaap Reuzenaar, en een enthousiaste schare fans.

Jaap Knap blikt positief vooruit op de eerste race. “De eerste krachtmeting op Zandvoort zal aangeven hoe we ervoor staan. Ik ben heel positief gestemd. Ik denk dat we meedoen om de prijzen. De sponsoren zijn ons trouw gebleven en we kunnen zelfs uitbreidingen met nieuwe sponsoren verwelkomen. Met het huidige materiaal en de rijder ziet het er goed uit voor de Paasraces.”

Alle sponsoren blijven KTG Racing ondersteunen

KTG coureur Simon Knap heeft zich terdege voorbereid. Naast diverse testen op het circuit heeft hij gewerkt aan zijn kracht en conditie. “Ik ben sterker geworden; conditioneel en fysiek", zegt Simon Knap. "Ik volg vijf avonden per week in de sportschool de fysieke trainingen van Guy van der Reijden, de voormalig begeleider van ex- Formule 1 coureur Christijan Albers.” De getalenteerde coureur is vol vertrouwen. “Een top drie klassering moet er zeker in zitten. We hebben een uitstekende winter gehad qua voor bereiding. Ik heb een goede motor. Ik heb geweldige mensen en een goede crew om mij heen. Ja ik zie het zonnig in en wij zijn er allemaal klaar voor”, besluit Simon Knap, die seizoen 2008 meedoet aan races voor het Nederlands- en Benelux Kampioenschap in de Formule Ford en daarnaast hoopt op deelname aan het Wereldkampioenschap in het Engelse Brands Hatch.

Simon Knap

Simon Knap
Geboren : 8-3-1989
Woonplaats : Assendelft

In 1999 is Simon Knap begonnen in de kartsport en al snel bleek dat de gemotoriseerde sporten zijn aandacht trokken. Via de Honda Cadet stapte hij in 2000 over naar de viertakt 270 klasse waarin hij diverse overwinningen behaalde. Het ging zo lekker dat hierop de overstap naar de Rotax Max junior klasse volgde.

In de jaren daarna werd het Prokarten ontdekt. In 2005 werd Simon in deze klasse samen met Stef Jonker en Rogier Jongejans Nederlands kampioen Sprint

2005 was ook het jaar dat Simon zijn debuut maakte in de Formule Ford. Met drie overwinningen en een tweede plaats overall in het Nederlands kampioenschap sloot hij zijn debuutjar uitstekend af.

2006 bleek voor Simon een succesvol jaar de worden, met Stef Jonker werd hij Nederlands kampioen Kings of Karting door maar liefst vijf van de acht wedstrijden te winnen. In de Formule Ford behaalde hij een vijfde plaats in zowel het Nederlands als het Benelux kampioenschap.

In 2007 richtte Simon zich volledig op de auto sport. In zijn nieuwe Formule Ford Duratec behaalde hij zeven podium plaatsen waaronder één keer eerste, twee keer tweede en vier keer derde. Zo sloot Knap het Formule Ford seizoen af met een vierde plaats in zowel het Nederlands als het Benelux kampioenschap.

Bezoek een de goedverzorgde website van KTG Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS