Karting • Rotax Euro

Karttopper Jayden Thien op de bovenste trede van het podium: Belgisch kampioen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2023 21:45

GENK - Na een pittige derde ronde van het BMC-kampioenschap mocht een dolgelukkige Jayden Thien zich zondag weer kampioen van België noemen. Het vijftienjarige karttalent uit Maria-Hoop bewees daarmee dat de absolute toprijder die hij zich in zijn eerste wedstrijdjaren had getoond nog altijd tot grootse daden in staat is. Nu in de zeer sterk bezette Rotax Max Senioren-klasse.

Jayden Thien

“Ja, dit voelt echt heel goed”, zei Jayden. “Ik ben hier echt heel blij mee!” Het was een opluchting voor Jayden. Hij had een tijdje nodig gehad om zijn vorm van weleer te hervinden. Met de Belgische titel bewees hij dat hem dat dit seizoen gelukt is. Zondag op het circuit van Genk was de laatste ronde van de titelstrijd een pittige. Dat had te maken met het enorme deelnemersveld van 54 rijders en het wisselvallige weer. Het deerde Jayden niet. Hij wist dat zijn snelheid goed was.

“Tijdens de training op zaterdag was die al heel goed. We waren elke sessie het snelste. Vandaag (zondag, red.) was ik vierde in de warm-up. De kwalificatie ging daarna heel goed. Ik was eerste in mijn groep en ook eerste overall. Dus dat was al een lekker begin. Zo had ik de beste startplek voor de heat.”

Dat resulteerde in de winst. Daarna won hij ook de prefinale. Zodoende mocht Jayden, die uitkomt voor Gamoto by RR Racing, ook voor de finale op poleposition starten. Dat beloofde een spannende race te worden, want het verschil met zijn naaste concurrent was voor die slotrace van het kampioenschap slechts drie punten. Jayden: “Wie de finale het hoogste zou eindigen, won de titel.”

Een gelukje voor Jayden: twintig minuten voor de finale begon het te regenen. “Ja, toen was ik blij. We weten dat we best wel sterk zijn in die omstandigheden in Genk. Ik startte op pole en uiteindelijk ben ik als tweede over de finish gekomen, voor mijn concurrent. En dus was ik kampioen.”

Jayden Thien

Hij vervolgde: “Ik had vanaf de start een goed gat. Uiteindelijk waren we net niet snel genoeg om te winnen, maar mijn concurrent was al wat verder teruggezakt, dus hoefde ik me geen zorgen te maken. Ik had niet echt iemand achter me, dus ik wist: ik rijd de race gewoon uit en dan is dat genoeg voor het kampioenschap.”

Zo stond Jayden weer op de bovenste trede van het podium, waarop hij al zoveel vaker had gestaan. Het was zijn tweede titel in het BMC-kampioenschap. De eerste keer was in 2019, toen nog in de Minimax-klasse. “Vorig jaar ben ik op veertienjarige leeftijd gedebuteerd in de Senior-klasse. Alles moet kloppen om een goed resultaat te halen. Ik heb dit jaar veel stappen gemaakt en dat hebben we nu ook wel laten zien in onze progressie van het begin van het jaar tot nu. Nu zitten we er altijd weer vooraan bij!”

Jayden bedankt iedereen bij zijn team Gamoto by RR Racing, Ramon Rietveld, Bouvin Power voor de topmotoren, zijn moeder voor alle hulp en zijn opa en oma en de sponsoren.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Business Club Jayden Thien Karting:

Paula Cox “Mooi Wonen” makelaardij
DAS Aluminium Susteren
Auto vak meester Verheijen Born
Goossens makelaardij Geleen
ARWI Installatie Techniek Roosteren
Enviro Tech BV Echt
All-in kartbaan Echt
Ad de Jong Glas Geleen
BMW De Maassche Echt
Silence Breaking Urmond
JV Traiding & Consulting
Deckers Bouw en Renovatie Echt
AVS installatie
Cafetaria ’t Dörp Horn
Simons Grafisch Totaal
Letro Susteren
Hermetico

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS