Formule 1

Kees van de Grint houdt zich niet in: "Ik heb vaak gezegd dat ik niet begrijp waarom hij nog steeds rijdt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 april 2024 05:02

Kees van de Grint vindt dat 'de helft van het veld' van F1-coureurs niet in de sport thuishoort, met Lance Stroll en Guanyu Zhou als uitschieters.

Lance Stroll Aston Martin F1


Niet voor het eerst in zijn Formule 1-carrière haalde Stroll in China om de verkeerde redenen het nieuws toen hij achter de safety Car op Daniel Ricciardo en Oscar Piastri botste.

De Canadees gaf de voorliggers de schuld omdat ze te hard optrokken, maar zoals Piastri het verwoordde: "alle anderen crashten niet tegen elkaar". Wat Ricciardo betreft, ging de Australiër voor een meer saillante 'fuck that guy'-reactie.

Stroll, die een straf van tien seconden kreeg voor het veroorzaken van een botsing, eindigde de Grand Prix als vijftiende, één plek achter Guanyu Zhou. Hoewel de Kick-Sauber-coureur door de F1-bazen werd geprezen voor zijn invloed en de race naar verluidt was uitverkocht, kon Zhou dat niet vieren met een puntenscore. Niet in de Grand Prix en ook niet in de sprint op zaterdag.

Van de Grint hield zich niet in. "Ik heb vaak gezegd dat ik niet begrijp waarom hij nog steeds rijdt", zei hij over Stroll, wiens lange staat van dienst bij Aston Martin ervoor heeft gezorgd dat de F2-kampioen van 2022 Felipe Drugovich reservecoureur is gebleven bij het team. "Er moet een flow zijn. Het kan niet zo zijn dat de Formule 2-kampioen niet in de Formule 1 terechtkomt."

Over Zhou: "We weten nog niet echt hoe goed hij is, maar hij rijdt ook vanwege commerciële belangen. Ik kan er nog wel een paar noemen, maar we moeten dit accepteren, want zo is het nu eenmaal."

In Viaplays 'In de Slipstream' zei hij nog: "Het is gewoon een feit dat de helft van het veld helemaal niet in het veld thuishoort. Ze rijden er vanwege commerciële belangen. Je zou kunnen zeggen ‘geld’. Daar moeten we mee leven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS