Formule 1

Kevin Magnussen: "Mijn nek was compleet naar de klote in Q3"

Uitgegeven door Bart • 27 maart 2022 13:10

Kevin Magnussen sprong op het laatste moment in de Formule 1 in nadat Haas het contract met Nikita Mazepin had opgezegd. De Deen is wellicht minder goed voorbereid dan hij eigenlijk zou willen. In Bahrein was er een prachtige vijfde plaats en ook in Jeddah gaat hij snel. In de kwalificatie werd het team opgeschrikt door de harde crash van Mick Schumacher, maar haalde Magnussen wel de laatste kwalificatiesessie. Toch kan het met de fysiek van de Deen wel beter.

Kevin Magnussen


"Ik hoorde dat Mick geen blessure aan de crash heeft overgehouden en dat is ongelofelijk als je de crash terugziet", aldus Magnussen na afloop van de kwalificatie. "De veiligheid van deze auto is ongekend als je na zo'n crash gewoon normaal kan lopen. Dat is indrukwekkend. Tot dat moment had Mick een geweldige kwalificatie. Hij moet hiervan herstellen en dan sterk terugkomen."

Over zijn eigen prestatie was Magnussen goed te spreken. "We waren blij dat we in Q3 zaten, maar de auto was beter dan P10. Ik kreeg er niet meer alles uit. Eerlijk gezegd was mijn nek in Q3 volledig naar de klote. Ik kon hem niet meer houden. P5 was mogelijk geweest. Ik zat maar een halve seconde achter de vijfde plaats en reed mijn beste tijd op oudere banden. En dat was niet mijn beste ronde. Het team had P5 kunnen halen, maar ik niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS