Formule 1

Kevin Magnussen moest naar de stewards: "Ze gingen voor me vol op het gas en vervolgens ineens op de rem"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2020 19:19 • Print artikel

Bij de herstart in Mugello ging het compleet mis voor Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi en Carlos Sainz. De start-finishlijn in Mugello ligt laat op het rechte stuk en dus wachtte koploper Valtteri Bottas lang met vol op het gas te gaan. Achter hem gingen ze steeds later op de rem, totdat het in het achterveld ernstig misging. Hoofdrolspeler Kevin Magnussen moest samen met Nicholas Latifi naar de stewards, maar is zich van geen kwaad bewust.

Kevin Magnussen


"Ik heb het nog niet vanuit ieder standpunt gezien, maar mijn gevoel zegt dat iemand een momentum wilde creëren", aldus Magnussen in een reactie aan Sky Sports F1. "Ik weet niet wie, maar voor mij gingen een aantal auto's vol op het gas om vervolgens plotseling af te remmen. Kort voor de start-finishlijn. Ik moest op de rem, achter me konden ze niet meer reageren en dat zorgde voor een massale crash."

De Deen roept de FIA en de Formule 1 op om de herstartprocedure te heroverwegen. Nu mag de koploper het tempo bepalen. "Dit moet aangepakt worden om zo'n situatie niet normaals mee te maken. Dit was enorm gevaarlijk en iets dat we moeten zien te voorkomen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS