Formule 1

Kimi Antonelli over zijn gesprekken met Toto Wolff

Nu Mercedes naar verluidt op het punt staat om Kimi Antonelli
te bevestigen als de vervanger van Lewis Hamilton in 2025, herinnert de tiener zich een cruciaal gesprek met teambaas Toto Wolff dat zijn 'vertrouwen' herstelde. De Italiaan debuteerde dit jaar verrassend in de F2.



"Toen ze me vertelden dat dit F2 plan was, dacht ik dat het een grote sprong zou zijn, omdat je normaal gesproken eerst naar de F3 gaat, maar tegelijkertijd sprak de uitdaging me meteen aan."

"Ik was niet van plan om naar F2 te komen en alles te winnen. Ik was me er altijd van bewust dat de sprong vanuit de FRECA erg uitdagend zou zijn. Dat ik nog veel moest leren en dat doe ik nog steeds."

"Ik ben ook erg blij met de relatie die ik heb met Wolff. Op moeilijke momenten vraag ik hem om advies. Hij zoekt altijd naar een manier om me vertrouwen te geven."

"Ik zal je een voorbeeld geven. Na de teleurstellende kwalificatie in Silverstone belde ik hem omdat het een moeilijk moment was. We hebben veel gepraat en dat gesprek gaf me mijn zelfvertrouwen terug. De volgende dag won ik en het was heel leuk om hem onder het podium te zien staan."