Formule 1

Kimi Raikkonen heeft advies voor nieuwe Kimi

Uitgegeven door Bart • 10 september 2024 05:44

Kimi Raikkonen was in Monza weer even terug in de F1-paddock en precies op de dag dat Mercedes bekendmaakt dat Kimi Antonelli komend jaar voor het team gaat rijden als vervanger van Lewis Hamilton. De Finse wereldkampioen van 2007 geniet van de opkomst van de jonge talenten en de vergelijkingen tussen beide Kimi's worden al gemaakt.

Kimi Antonelli


Naast Antonelli zullen ook Oliver Bearman en Jack Doohan vast in de F1 actief zijn. Raikkonen reageert er op F1.com op. "Het is geweldig om nieuwe gezichten te zien. Komend jaar zijn er veel nieuwe coureurs in de F1. Dat is goed voor de sport en het is ook geweldig dat er weer een Italiaan in de F1 rijdt."

Niet alleen de voornaam hebben Raikkonen en Antonelli gemeen, maar er zijn meer overeenkomsten. Raikkkonen reed maar 23 autoraces voordat hij naar de Formule 1 ging. Antonelli racet door de juniorklassen door van de Formule 4 via de Formula Regional in de Formule 2 terecht te komen.

"Ik weet zeker dat ze weten hoe ze hem klaar moeten stomen", zegt Raikkonen over Mercedes en Antonelli. "Natuurlijk hebben ze nu een simulator. Die waren er niet toe ik begon. Toen stapte je gewoon in en ging je rijden. Het is nu makkelijker om de stap naar de F1 te maken. Je kunt ook veel testen. Ik wens iedereen alle succes!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS