Formule 1

Kimi Raikkonen racete op motoren zonder dat zijn teams dit wisten: �Was gewoon voor de lol�

Kimi Raikkonen hing aan het einde van 2021 zijn helm aan de wilgen. De Fin had een zeer lange en vruchtbare carrière achter de rug en is nog altijd de laatste wereldkampioen van Ferrari. Inmiddels is hij nog altijd actief in de racerij, maar dan in de MXGP. Daar is hij namelijk teambaas van het Kawasaki. 'The Iceman' zelf heeft geen ervaring op een motorfiets, zou je zeggen, maar niets blijkt minder waar.



Al in 2001, toen de Fin zijn debuut maakte bij Sauber, was duidelijk dat hij een racer was in hart en nieren. Door zijn karakter en koele gedrag in de sport werd hij al snel 'The Iceman' genoemd, maar op de baan deed hij deze naam geen eer aan. Als een echte kampioen liet hij dingen zien waar menig mond van openviel. In 2007 won hij tijdens de allerlaatste race van het seizoen het kampioenschap en hield hij Lewis Hamilton en Fernando Alonso nipt achter zich.

Inmiddels heeft Raikkonen een definitieve punt gezet achter zijn Formule 1-loopbaan en is hij veel onderweg met zijn kartende zoontje Robin en is hij druk bezig met het MXGP-team van Kawasaki. In een bericht op de site van het team geeft hij toe dat hij vroeg ook op motoren reed, zonder dat zijn teams daar van op de hoogte waren: "Soms deed ik mee aan kleine clubwedstrijden, maar dat was gewoon voor de lol. Ik heb hier thuis een klein circuit met de kinderen. Ik reed geen wedstrijden op hoog niveau en ik vond dat het deel uitmaakte van mijn fitnessprogramma. Ik weet niet wat mijn teams ervan vonden, want ik heb nooit benoemd dat ik het deed."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!