Formule 1

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi ook in 2021 voor Alfa Romeo Racing: "Het is als mijn tweede familie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 oktober 2020 09:13

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi rijden ook in 2021 voor Alfa Romeo Racing. Het F1-team uit Hinwill, dat de aankondiging in de aanloop naar de Grand Prix Emilia Romagna op Imola deed, heeft daarmee een ongewijzigde line-up. Daarmee gaat voorlopig ook de droom voor Mick Schumacher in rook op dat hij voor het Zwitserse team gaat uitkomen.

Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi ook in 2021 voor Alfra Romeo Racing

“Alfa Romeo is meer dan een team voor mij. Het is als mijn tweede familie”, vertelt Räikkönen. “Dus vele van de gezichten om mijn heen, toen ik mijn debuut in de Formule 1 in 2001 maakte, zijn er nog steeds en de unieke atmosfeer van het team is wat mij extra motivatie geeft om door te gaan in wat volgend jaar, mijn 19e seizoen in de sport wordt.”

“Ik zou hier niet zijn als ik niet in het teamproject geloofde en in wat we samen kunnen bereiken. Dit team waardeert hard werken boven woorden en het past bij mijn stijl. Ik kijk uit naar volgend jaar en hopelijk maken we in 2021 een stap naar voren richting de voorkant van het middenveld.”

De grootste verrassing is dat Giovinazzi volgend jaar weer bij het team rijdt, nadat er geruchten gingen dat Schumacher voor het team zou debuteren in 2021. Toch besloot het team samen met Ferrari dat de Italiaan de beste man was voor de job. “Het team heeft veel vertrouwen in mij gesteld en ik heb mijn best gedaan om dit vertrouwen terug te betalen met hard werken en toewijding”, reageert de Italiaan. “We hebben wat mooie resultaten bereikt en ik heb het gevoel dat ik mijn deel gedaan heb om het team progressie te laten maken, maar de weg voor ons is nog lang en er is veel meer wat we samen willen bereiken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS