Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Klaar om de uitdaging van Spa-Francorchamps aan te gaan? Job van Uitert: "Daarheen om te winnen!"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 augustus 2020 09:04 • Print artikel

40 auto's, 16 LMP2, 12 LMP3 en 12 GTE, nemen komend weekend deel aan de '4 Hours of Spa-Francorchamps' en staan ieder voor hun eigen uitdaging op het zeven kilometer lange Belgische circuit. Zal United Autosports hun prestaties van 2019 herhalen, waar het Anglo-Amerikaanse team de snelste was in FP1 en FP2, de pole position en de overwinning pakte, evenals de snelste ronde tijdens de race? Tot aanstaande zondag, om te ontdekken wie de tweede ronde van de European Le Mans Series 2020 wint.

ELMS startveld Spa Francorchamps

Wat de coureurs van Spa-Francorchamps vinden:

Alessio Picariello (BEL) - Nr77 Proton Competition Porsche 911 RSR

Alessio Picariello
Alessio Picariello

"Ik ben erg opgewonden om te racen op Spa, want het is zeven jaar geleden dat ik er geweest en de laatste keer was in een formule auto, dus dit zal de eerste keer in een GT-auto voor mij. Maar er is geen reden om bang te zijn. We hebben een geweldige auto; een geweldig team en ik hou van Spa omdat ik er altijd goed gepresteerd heb. Dus ik ben blij om naar mijn thuisrace als kampioenschapsleider te gaan en hopelijk kunnen we de kloof verder vergroten met mijn achtervolger als we in de Belgische Ardennen zijn."

Job van Uitert (NLD) - Nr32 United Autosports Oreca 07-Gibson

Job_van_Uitert United Autosports
Job van Uitert

“Spa is geweldig; ook voor lange duurraces is het erg leuk. Ik heb daar goede herinneringen met G-Drive vorig jaar in de WEC-race in de regen, dus mogelijk hebben we daar weer wat regen. We gaan daarheen om te winnen!", aldus een gemotiveerde Job van Uitert.

Phil Hanson's beste Spa herinneringen

Phil_Hanson
Phil_Hanson

Voordat hij naar Spa-Francorchamps ging voor de tweede ronde van de European Le Mans Series 2020, de '4 Hours of Spa-Francorchamps', vertelde Phil Hanson, rijder van de Nr22 United Autosports-Oreca 07, over zijn beste herinneringen aan het Belgische circuit...

“Mijn eerste test in Europa was eigenlijk in Spa, mijn auto was de GT3 Audi R8 toen ik 16 was en nog steeds aan het karten was. Het was een typische ervaring met gemengde gevoelens, waarbij ik mijzelf behoorlijk moest concentreren. Ik herinner me dat ik erg onder de indruk was van alle glooiende, lange bochten van de baan.”

Hij voegde eraan toe: “De overwinning van ELMS LMP2 van vorig jaar is absoluut mijn favoriete herinnering. Het kwam na mijn meest teleurstellende weekend dat jaar, met een dubbele DNF op Silverstone tijdens de WEC/ ELMS double header. De overwinning werd nog mooier gemaakt door een lekke band op driekwart van de afgelegde afstand van de race. We lagen op dat moment al vanaf de start aan de leiding. Maar het team bracht ons aan het einde van de race weer terug aan de leiding door een geslaagde gok met de strategie.”

Spa bestaat uit een aantal iconische bochten, maar wat is Phil's favoriete deel van het circuit? “Hoewel Eau Rouge de meest unieke bocht op het circuit is, vind ik dat de tweede sector mijn favoriete sectie is, want er is sprake van een bepaald ritme in de bochten terwijl je de heuvel afdaalt ... De sleutel tot de perfecte ronde is een goed gevoel voor de grip die beschikbaar is, en dat is cruciaal om vooral geen fout te maken, aangezien je in veel van de bochten de bocht eerder aansnijdt door de wijze waarop je de vorige bocht uitkomt."

Nog een vraag: "Met welke andere coureur (dood of levend) zou je in Spa de strijd willen aangaan? Wie zou dat zijn en waarom?"
"Ik weet nooit hoe ik deze vragen moet beantwoorden", geeft Phil Hanson toe, voordat hij concludeert: "Misschien begin jaren negentig tijdens de dominante jaren van Michael Schumacher. Meer nog om met de F1-auto's uitgerust met een V12-motor te kunnen rijden.”

4 Hours of Spa Francorchamps ELMS logo

Volg de race live
Terwijl de 4 uur van Spa-Francorchamps, op 9 augustus zal worden gehouden achter gesloten deuren, zullen fans van over de hele wereld in staat zal zijn om de kwalificatie en de race live en gratis te volgen op de ELMS-Facebook-pagina, het Youtube kanaal en via de officiële website. 40 auto's op de baan bemand door 118 coureurs, om te vechten voor de overwinning op de beroemde en uitdagende track van Spa-Francorchamps. Dat is wat je te wachten staat op zondag 9 augustus vanaf 11:00 (CEST), mis het niet!

Deelnemerslijst European Le Mans Series 9 augustus 2020 te Spa-Francorchamps:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS