Formule 1

'Komst Sebastian Vettel kost Lawrence Stroll een slordige 40 miljoen dollar'

Uitgegeven door Bart • 13 september 2020 13:08 • Print artikel

Het team van Racing Point kondigde deze week het afscheid van Sergio Perez en de komst van Sebastian Vettel aan. De Duitse viervoudig wereldkampioen was topprioriteit voor het team dat komend jaar verder gaat als Aston Martin. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport wilde eigenaar Lawrence Stroll maar wat graag Vettel naar het team halen en heeft hij daar een slordige 40 miljoen dollar voor over.

Sebastian Vettel


Volgens de berekening van het Duitse medium kost het afkopen van het contract van Sergio Perez 9 miljoen dollar, krijgt Vettel 15 miljoen aan salaris en verliest het team inkomsten door het verlies van Perez' sponsoren. "Dat laat zien hoe belangrijk deze stap voor het team is", aldus Auto, Motor und Sport.

Vettel wist ruim twee maanden geleden al dat hij aan het einde van het seizoen moet vertrekken bij Ferrari. Een stoeltje bij Mercedes of Red Bull hoeft hij niet te verwachten, dus is de stap naar het nieuwe Aston Martin de best overgebleven optie. "Aston Martin is het beste alternatief achter de topteams en het is zeker geen groot risico. De auto wordt gebaseerd op de Mercedes van dit jaar en in 2021 zal hij nog beter worden. De Mercedes-motor is bovendien de beste van het hele veld."

Gezien de huidige crisis bij Ferrari is het voor Vettel zelfs een stap hogerop. "Hij rijdt dan achter twee Mercedessen en een Red Bull en maakt iedere race kans op het podium. Hij wordt onderdeel van de Mercedes-familie en je weet nooit waar dat toe kan leiden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS