Formule 1

Krijgt de Ferrari MCL-38 in Singapore al een nieuwe voorvleugel? Het lijkt er wel op...

Als we even teruggaan naar het begin van de Italiaanse Grand Prix in Monza, herinner je je ongetwijfeld de geruchten die circuleerden over de nieuwe voorvleugel die Ferrari ging monteren. Het doel was om dit in Austin te doen, de Amerikaanse Grand Prix die op 20 oktober wordt verreden. Maar vanwege het op een haar na missen van de overwinning in de Grand Prix van Azerbeidjan door Charles Leclerc, wordt die nieuwe voorvleugel nu al komend weekend in Singapore geïntroduceerd.



De nieuwe vleugel is in feite helemaal klaar om te debuteren, dus waarom aarzelen of uitstellen. Hij zal beter inspelen op de flexibiliteit van composietmaterialen zoals de vleugels van de Ferrari MCL-38. Het doel is om een betere geleiding van de luchtstroom bij hoge snelheden te hebben dan tot op heden. En tevens is er sprake van het genereren van een grotere aerodynamische belasting in de bochten. Best belangrijk, omdat het Marina Bay-circuit maar liefst 19 bochten heeft.

Na een middengedeelte van het F1-seizoen 2024 die een negatieve invloed had op de geestkracht van Charles Leclerc en Carlos Sainz, slaagde Ferrari erin de negatieve trend in Monza te keren en een groot deel van het derde en laatste pakket met updates te introduceren, die voor dit seizoen gepland staan. Het F1-circus verhuist nu naar Singapore naar een baan die als Ferrari-vriendelijk kan worden omschreven, getuige de resultaten die daar de laatste jaren behaald werden. We hebben allemaal vorig jaar nog in ons geheugen, toen Carlos Sainz een einde wist te maken aan de zegereeks van Max Verstappen. Sainz' overwinning was uiteindelijk de enige niet-Red Bull-overwinning in het seizoen 2023.

Kan de nieuwe voorvleugel komend weekend weer voor een Ferrari-overwinning zorgen in de GP van Singapore?



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!