Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

LINE-UP: Hitech Grand Prix naar Formule 2 met Luca Ghiotto en Nikita Mazepin

Uitgegeven door Bart • 9 februari 2020 20:01 • Print artikel

Het nieuwe Formule 2-team Hitech Grand Prix heeft de line-up voor 2020 aangekondigd. De Britse formatie heeft gekozen voor Luca Ghiotto en Nikita Mazepin, die beiden ook vorig seizoen in de Formule 2 actief waren. Vorig jaar eindigde Hitech als tweede in het Formule 3 klassement.

Luca Ghiotto


Ghiotto heeft al vier jaar ervaring in de Formule 2 dan wel GP2 en is met Hitech al toe aan zijn vijfde team. Eerder reed de 24-jarige Italiaan voor Trident, Russian Time, Campos Racing en UNI-Virtuosi Racing. In het vorige seizoen dat gewonnen werd door Nyck de Vries legde Ghiotto beslag op de derde plaats in het eindklassement.

Nikita Mazepin


De 20-jarige Rus Mazepin kende vorig jaar bij ART Grand Prix een tegenvallend jaar en hij eindigde op de elfde positie. Hij heeft al ervaring met Hitech, want hij reed vorig jaar het Aziatische Formule 3 kampioenschap en werd daarin derde. Ook deze winter racet de Rus in het 2020 F3 Asian Championship Certified by FIA en moet de talentvolle Nederlander Joey Alders, die aan de leiding gaat, en Red Bull-talent Jack Doohan (2e), voor zich dulden.

Het Formule 2-seizoen begint op 1 maart met een pre-season test in Bahrein.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS