Formule 1

Lance Stroll snapt wederom niks van zijn straf: "De onboards doornemen, maar het voelt als een vreemde straf"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 7 mei 2024 08:45

Lance Stroll maakte een niet al te best weekend mee in Miami. De Canadese coureur werd zaterdag uit de Sprintrace gekegeld toen een aanstormende Lewis Hamilton een kettingreactie veroorzaakte. Op zondag verliep het ook niet naar wens voor Stroll. Hij kreeg nog een straf van de wedstrijdleiding en uiteindelijk was de zeventiende plek zijn deel. Lance Stroll moet onderhand wel wat uit gaan kijken met het verzamelen van straffen. De Aston Martin coureur heeft inmiddels zeven strafpunten achter zijn naam staan en bij 12 moet je een wedstrijd op het strafbankje plaatsnemen door een raceban. Het strafpuntenklassement wordt overigens aangevoerd door Kevin Magnussen, die er tien heeft en slechts twee punten verwijderd is van een raceban. Ook Sergio Perez en Logan Sargeant moeten oppassen. Beide rijders hebben acht strafpunten.

F1

"Het was geen geweldige race. We maakten een vroege stop en een paar ronden later werd de Safety Car naar buiten gestuurd, dus de auto's die bleven rijden profiteerden daar flink van. Dat bracht onze strategie echt in gevaar", blikte Stroll terug. "Vanaf dat moment slaagde ik erin een paar auto's te passeren en kwam ik op P13 over de finish, maar ik werd vervolgens bestraft voor mijn inhaalactie op Alex Albon. We zullen later de onboards doornemen, maar het voelt als een vreemde straf."

"We zullen de komende weken hard werken om wat meer snelheid in de auto te vinden voor de Grand Prix in Imola", zei een wat teleurgesteld Lance Stroll na afloop van zijn minder verlopen weekend in The Sunshine State.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS