Formule 1

Lando Norris maakt standpunt over teamorders glashelder

Lando Norris heeft zijn standpunt over teamorders bij McLaren duidelijk gemaakt na eerdere uitspraken van Oscar Piastri. De Brit benadrukt dat hij een eventueel wereldkampioenschap F1 op een eerlijke manier wil winnen.



Norris heeft zijn kansen op de wereldtitel vergroot door de voorsprong van Max Verstappen terug te brengen tot 52 punten. McLaren lijkt momenteel de snelste auto te hebben, is Red Bull gepasseerd en leidt het constructeurskampioenschap.

Piastri gaf eerder aan Norris te willen helpen, maar niet onvoorwaardelijk. "Als ik alleen aan mezelf denk, hou ik niet van teamorders tegen mij. Geen enkele coureur vindt dat leuk", zei de Australiër volgens Auto Motor und Sport.

Norris deelt Piastri's mening en wil een titel niet cadeau krijgen. "Ik wil over vijf jaar niet zeggen: 'Ik won alleen omdat mensen me lieten passeren'. Dat is geen verdiende overwinning", aldus de Brit.

"Ik geniet van de zenuwen, de druk en de gevechten tegen Max", voegde Norris toe. "En ik geniet er ook van waar we als team staan. We hadden niet verwacht in deze positie te zijn, waarin we bij de meeste races kunnen denken: 'Oh, we kunnen dit weekend winnen'."