Formule 1

Lando Norris verwacht felle strijd met Max Verstappen

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 07:30

Lando Norris veroverde de pole position voor de Grand Prix van Nederland. De McLaren-coureur toonde zijn snelheid op het circuit van Zandvoort. Ondanks de uitdagende omstandigheden door de wisselende wind en veranderende gripniveaus hield hij thuisheld Max Verstappen op een ruime achterstand. Hij wil de pole position dan ook omzetten in zijn tweede overwinning.

Lando Norris Zandvoort F1

Norris begon zijn dag sterk met de vierde tijd in een natte derde vrije training. Veel werd in de derde training niet gereden als gevolg van een zware crash van Logan Sargeant. In de kwalificatie liet hij zijn ware potentieel zien. In Q2 zette hij de snelste tijd neer, gevolgd door een perfect ronde in Q3 waarin hij de pole position veiligstelde met een tijd van 1:09.673.

"Een indrukwekkende zaterdag", zei Norris na afloop in een persbericht. "Het is fijn om het tweede deel van het seizoen te beginnen met pole position. De kwalificatie verliep soepel, met goede ronden, vooral de laatste."

De McLaren-coureur voelde zich duidelijk op zijn gemak in de McLaren en complimenteerde het team voor hun harde werk voor de start van de Nederlandse Grand Prix: "Ik voelde me erg comfortabel, de auto was sterk, en het team heeft geweldig werk geleverd," voegde hij toe. Hoewel hij verwacht dat Max Verstappen een felle strijd zal leveren in zijn thuisrace, kijkt Norris uit naar de race en is vastbesloten om zijn pole position om te zetten in een overwinning.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS