Formule 1

Lando Norris zwijgt over McLaren-teamorders na spanning GP Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juli 2024 18:22

Lando Norris was er niet echt in geïnteresseerd te praten over de teamorders van McLaren toen hij te horen kreeg dat hij de leiding moest afstaan aan Oscar Piastri.

Lando Norris McLaren F1


De strategische planning van McLaren zorgde ervoor dat het team uit Woking in een lastig parket terechtkwam nadat het de tweede plaats in handen had gegeven van Lando Norris tijdens de laatste stops op de Hungaroring.

Piastri had het grootste deel van de race aan de leiding gereden en Norris lag op de tweede plaats toen hij de oproep kreeg om de pits in te gaan. Dit om hem te beschermen tegen een aanval van achteren van Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Max Verstappen.

De undercut zorgde ervoor dat Lando Norris voor Piastri uitkwam toen de Australiër de pits opzocht. De Britse coureur wilde vervolgens de leiding niet teruggeven, terwijl race-engineer Will Joseph zijn coureur smeekte om het teamspel te spelen.

Na een hartstochtelijke boodschap aan Norris om hem te vertellen dat kampioenschappen worden gewonnen met de steun van een team, niet als individu, gaf Norris zijn positie op met nog drie ronden te gaan om de leiding en de overwinning aan Piastri te geven.

Norris glimlachte toen hem direct na de finishvlag werd gevraagd naar zijn race. "Een geweldige dag voor ons als team. Dat is het belangrijkste”, zei hij, nadat McLaren de 1-2 voor zich had opgeëist.

“Ik ben zo blij - we hebben een lange reis achter de rug om dit op eigen kracht te bereiken en dat is precies wat we vandaag hebben gedaan. We hebben de rest ver achter ons gelaten. En we deden het ook nog eens in stijl. Hij verdiende het vandaag."

Specifiek gevraagd door Nico Rosberg naar zijn gedachten over de teamorders en de oplopende spanning, was Norris kort in zijn antwoord: “Het team vroeg me om het te doen. Ik deed het en dat is het."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS