Formule 1

Lando Norris gaat in Formule 3-auto en kart testen: "Niet normaal om uit het niets zo veel G-krachten te verwerken"

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2020 06:56 • Print artikel

Lando Norris springt deze week voor het eerst in lange tijd weer in een formule-auto om over een circuit te rijden. De McLaren-coureur zal een F3 testen, maar onduidelijk is wanneer en waar de test plaatsvindt. Dit om de komst van fans te voorkomen. Daarnaast zal Norris ook veel in een kart gaan rijden om het goede gevoel terug te krijgen voordat het seizoen in juli gaat beginnen.

Lando Norris


"Het is enorm belangrijk om zo veel mogelijk track time te hebben gehad voordat we naar Oostenrijk gaan", zegt de Europese F3-kampioen van 2017 in gesprek met The Race. "Ik wil voordat we afreizen in een auto over een circuit hebben gereden. Het zal waarschijnlijk geen F1-auto zijn en dat is wel op een heel ander niveau."

"Ik zal een F3-auto testen en daarna nog veel karten, dus het begint gelukkig weer een beetje drukker te worden. Daarnaast ga ik ook veel dagen in de simulator doorbrengen. Ik ben blij dat de circuits weer open zijn en dat we weer kunnen rijden."

Norris houdt zichzelf fysiek fit, maar weet nog niet hoe hij er voor staat. "Het is lastig om mentaal klaar te zijn om weer in een F1-auto te rijden. Het is niet normaal voor een mens om uit het niets in een auto te springen en zo veel G-krachten en snelheid te verwerken. Mentaal is dat een grote uitdaging, maar ik verwacht dat iedereen redelijk snel zijn snelheid weer te pakken heeft."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS