Formule 1

Lando Norris grapt na P2 in kwalificatie Silverstone: "Max verpest altijd alles!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juli 2023 16:00

Lando Norris reed zijn McLaren knap naar de tweede positie in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. Norris was vanzelfsprekend dolenthousiast over zijn prestatie in de McLaren MCL60. De Brit moest alleen zijn goede vriend Max Verstappen voor zich dulden.

Lando Norris Max Verstappen

“Ik zat er niet ver vanaf”, begint Norris bij Jenson Button. "P1 in Q1, P1 in Q2 en twee tienden van P1 in Q3, behoorlijk krankzinnig. Mijn laatste ronde was een goede ronde en ik kon Zak op de radio horen in de in-lap, wat het beste ooit was."

Niet alleen hij, maar ook teamgenoot Oscar Piastri eindigde, voor het eerst in zijn F1-carričre in de top drie van een kwalificatie sessie. Gezien de prestaties in de eerste seizoenshelft is dit een flinke opsteker voor het team. Norris prijst het team van McLaren: “Het is geweldig voor mijzelf, maar voor ons allemaal. Tweede en derde worden is geweldig voor het team. Het is altijd maar Max op pole, hij verpest het voor iedereen”, vertelt Norris met een glimlach van oor tot oor.

Norris bedankt het thuispubliek: “Dankjewel voor het geweldige publiek, het is echt een speciale dag voor ons geweest. Ik kijk enorm uit naar de race, al het harde werk van de afgelopen tijd maakt het allemaal goed. Vooral hier met de nieuwe livery, thuisrace voor het team en mijzelf, hadden we zonder Max geen beter resultaat kunnen behalen.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS