Formule 1

Lando Norris over samenwerking met Oscar Piastri: "Geen ego, een normale jongen"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2023 18:03

De McLaren presteert dit jaar ondermaats in de F1, maar onderling kunnen de rijders het goed met elkaar vinden. Lando Norris werkte in het verleden al met Carlos Sainz en Daniel Ricciardo en is goed te spreken over de samenwerking met rookie Oscar Piastri. De Brit wil maar wat graag weer om het podium kunnen strijden, maar voorlopig moet hij pas op de plaats maken.

Lando Norris Oscar Piastri


"Om eerlijk te zijn gaat alles goed tussen ons", zegt Norris tegenover F1i.com. "Oscar is een normale jongen, down to earth, geen ego, gewoon een normale jongen. We kunnen het goed met elkaar vinden. Hij is een extreem goede coureur, competitief en een goede teamgenoot. We hebben al een goede mate van respect en vertrouwen naar elkaar opgebouwd."

Norris is met zijn 23 jaar een jaar ouder dan Piastri en beschikt over meer F1-ervaring. "We willen allebei het team zo goed mogelijk helpen. Als je als teamgenoten voor de eerste en tweede plaats strijdt, loopt het wellicht anders, maar nu finishen we soms op P15 en P16. Dan maakt het me allemaal niet zoveel uit. Ik ga liever goed met een teamgenoot om dan andersom. Ik probeer het altijd op een betere manier te laten werken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS